ويژگی اصلی اکسپندد مش که آن را از سایر پلیتهای فلزی متفاوت و متمایز کرده است، مشبک بودن آن است. نکته جالب در این رابطه، تنوع این شبکهها از نظر شکل ظاهری و پایه چشمه میباشد. به عبارت دیگر، ورقهای متال مش از این نظر تنوع زیادی دارند. رایجترین انواع ورقهای مشبک فلزی از نظر شکل ظاهری و پایه چشمه در ادامه معرفی شده است.
1- اکسپندد متال استاندارد
Expanded metal استاندارد دارای چشمههایی به شکل لوزی میباشد که در آن زاویه پیوندها یکسان است. استحکام بالا، مقامت در برابر فشار و ضربه، عبور نور و گردش هوای مناسب برخی از ویژگیهای اکسپندد متال استاندارد محسوب میشود. این محصول از نظر سایز چشمهها دارای تنوع بالایی بوده و از نظر اقتصادی مقرون به صرفه هستند.
2- اکسپندد متال استاندارد مسطح یا تخت
در صورتی که برای کاربردهای مختلف به سطحی کالا صاف و تخت نیاز باشد، از این نوع متال مش استفاده خواهد شد. برای تولید توریهای مسطح یا تخت، بعد از فرایند نهایی، یک بار دیگر ورق را تحت پرس قرار میدهند. فشار پرس منجر به صاف شدن سطح این ورقها میشود که البته با افزایش حدود ۵ درصدی طول همراه است.
3- متال مش میکرو
توریهای میکرو دارای چشمههایی با فضای بسیار کوچک هستند که همین امر موجب ایجاد تعداد زیادی حفره یا سوراخ بر روی سطح ورق میشود. این حفرهها در اشکال گوناگون از جمله گرد، شش ضلعی و مربعی ایجاد میشوند که البته با توجه به اندازه پایین، زیاد روی شکل آنها تمرکز نمیشود. نوع میکرو متال مش بیشتر برای فیلتراسیون مورد استفاده قرار میگیرد.
4- اکسپندد متال شش ضلعی
این نوع ورقهای اکسپندد متال، دارای چشمههایی به شکل شش ضلعی بوده و دلیل نام گذاری شان هم دقیقا شکل ظاهری شان میباشد. شکل خاص چشمهها در توریهای شش ضلعی منجر به ایجاد برخی ویژگیهای خاص از جمله عبور راحت هوا، نور، گرما، صدا و مایعات گردیده است. دهانه چشمه در این نوع توریها معمولا باز بوده اما در عین حال، از استحکام مناسبی برخوردار هستند.
5- اکسپندد متال گریتینگ
توریهای گریتینگ هیچ گونه اتصال یا جوشی نداشته و معمولا از ورقهای استنلس استیل یکپارچه ساخته میشوند. این موضوع تا حد زیادی به مقاومت و استحکام بالای متال مش گریتینگ منجر شده و به همین خاطر از آنها در سکوها و پیاده روها استفاده میشود.
پیشنهاد میشود مقالۀ گریتینگ را حتماً ملاحظه فرمایید.
6- اکسپندد متال معماری
این ورقهای مشبک عمدتا به صورت اختصاصی برای کاربردهای تزئناتی و معماری مورد استفاده قرار میگیرند. معمولا توریهای معماری را پس از تکمیل مرحله ساخت، رنگ آمیزی میکنند تا جذابیت و زیبایی بیشتری داشته باشند. در حال حاضر، این نوع توری در کشور ما کمتر مورد استفاده قرار میگیرد.