قیمت ورق گالوانیزه سقف، شیروانی و رنگی
قیمت ورق گالوانیزه فولاد مبارکه اصفهان، کاشان، تاراز شهرکرد، هفت الماس و سایر برندها در ضخامت و ابعاد مختلف، به صورت رول و شیت، بر حسب کیلوگرم میباشد. یکی از پرکاربردترین ورقهای صنعتی در سراسر جهان، ورق گالوانیزه (Galvanized steel plate / sheet) است؛ نوعی صفحه فولادی که با پوششی از جنس عنصر فلزی Zn (روی) اندود شده است تا از آن در برابر نفوذ رطوبت و اکسیداسیون جلوگیری کند. کارخانه تولید کننده، برند، ضخامت و ابعاد، روش گالوانیزیشن و به ویژه درجه کوتینگ عنصر Zn، بر قیمت پلیت گالوانیزه مؤثر است. روش گالوانیزیشن و درجۀ کوتینگ، بر ماندگاری و دوام و در نتیجه قیمت محصول تأثیرگذار است. استفاده از ورقهای فولادی گالوانیزه شده به صورت رنگی و ساده برای سقف شیروانی و کابینت کاربرد زیادی دارد. ورق های ضخامتهای 1 میل و 3 میلیمتر استفاده های بیشتری دارند.
نمودار تغییر روند قیمت این محصول طی روزها، هفتهها و ماههای گذشته را میتوانید با کلیک کردن بر روی آیکون نمودار، در لیست جدول قیمتها در انتهای این صفحه ملاحظه کنید.
قیمت روز ورق گالوانیزه و راهنمای خرید
اگر قصد خرید انواع پلیت گالوانیزه، اعم از پلیت سقف و رنگی را دارید یا محصولی با درصد کوتینگ خاص مدّ نظرتان است، با کارشناسان ما در شرکت مهندسی آنلاین سازه تماس بگیرید تا به بهترین نحو راهنمایی شوید. شماره تماس: 90000011
جهت آگاهی از قیمت روز انواع آهن آلات، به سایت و کانال تلگرام آنلاین سازه بپیوندید. تأمین انواع ورق فلزی تخصص چندین سالۀ ماست! ما این محصولات را به طور مستقیم و بیواسطه، با بهترین کیفیت به شما ارائه خواهیم کرد. کیفیت، سرعت در انتقال محصولات و قیمت مناسب، وجه تمایز آنلاین سازه است. جهت اطمینان بیشتر و رضایت خاطر مشتری، پرداخت کامل وجه تمامی محصولات، در زمان تحویل بار خواهد بود.
کارخانههای کاشان، اصفهان و شهرکرد از جمله کارخانههای تولید کننده این محصول در ایران هستند. لیستی از جدول قیمت ورق گالوانیزه کارخانههای مختلف اعم از هفت الماس، قزاق و تاراز در ادامه همین صفحه ارائه شده است.
در زمان استعلام قیمت ورق گالوانیزه و خرید به نکات زیر توجه کنید
محصولات گالوانیزه را میتوان به راحتی از ظاهر نقرهای رنگ و تمیزشان، از ورقهای فولادی تشخیص داد. مواردی وجود دارد که خوب است به آنها دقت کنید.
- به گُلدار بودن یا نبودن سطح پلیت توجه کنید.
- عدم وجود لکههای سیاه را در نظر داشته باشید.
- عدم وجود لکههای زرد و سفید در لابه لای شیتها؛ وجود این لکهها نشان دهندۀ اکسیداسیون و شوره هستند.
- عدم وجود خراش، ناپیوستگی در پوشش و تفاوت رنگ در سطح شیت و پلیت.
- به درجه کوتینگ یا درصد Zn استفاده شده جهت فرایند گالوانیزیشن توجه کنید.
در سطح شیت و پلیتهای گالوانیزه، یک طرح گُل مانند وجود دارد که میتواند ریز یا درشت باشد. البته این طرح گُل میتواند وجود نداشته باشد. اگر میخواهید ورقی مرغوبتر و با کیفیت بهتر خریداری کنید، آنهایی که گلهای ریزتر و ظاهر شفافتر دارند خریداری کنید.
عدم وجود لکههای سیاه بر سطح ورق از موارد دیگری است که باید در زمان خرید به آن توجه کنید.
خرید محصول از یک شرکت معتبر و انتخاب برندهای بنام و معروف، هزینههای اضافی ناشی از خرید برندهای نامعتبر و بیکیفیت را از بین میبرد. جهت یک انتخاب مناسب، باکیفیت و ماندگار، با ما تماس بگیرید: 90000011
ورق گالوانیزه چیست؟
به صفحات با ضخامت 0.4 تا 2 میلیمتر که از جنس آلیاژ فولاد هستند و سطحشان با لایهای از عنصر روی (Zn) پوشانده شده است و ظاهری تمیز و نقرهگون دارند، ورق گالوانیزه گفته میشود. یکی از معیارهای مهم در تعیین قیمت Galvanized plate، کوتینگ یا ضخامت پوشش Zn است. این پوشش محافظتی را میتوان در یک طرف یا هر دو سمت ورق اعمال کرد. مسلماً اعمال شدن کوتینگ در هر دو طرف پلیت، بر قیمت نهایی محصول تأثیر گذار است. کوتینگ بیشترِ ورقها، 120 است. اگر تمایل به خرید ورق با درصد پوشش بالاتر دارید، میتوانید درصد پوشش مورد نظرتان را سفارش دهید. پلیت گالوانیزه به دلیل کیفیت و مقاومت بالا، کاربرد گستردهای در ساخت لوازم خانگی، صنعت ساختمان سازی و اتومبیل دارد و از آن به عنوان پلیت سقف نیز یاد میشود.
کوتینگ عاملی مؤثر بر قیمت ورق گالوانیزه
به پوشش فلز Zn بر سطح ورق، کوتینگ (Coatting) گفته میشود. واحد آن gr/m2 است. هرچه مقدار Zn مورد استفاده بیشتر باشد، کوتینگ ورق بالاتر است و در نتیجه کیفیت و ماندگاری محصول بالاتر خواهد شد. واضح است که همین امر بر قیمت ورق گالوانیزه نیز تأثیرگذار است. Coatting ورقهای چینی بین 100 تا 120 است. کوتینگ ورقهای ژاپنی، کرهای و هندی و دیگر کشورها به 180 و بالاتر نیز میرسد. درجه 100 و 80 بهتر است برای موارد غیر بحرانی بکار رود. استاندارد درجه کوتینگ توصیه شده برای ضخامتهای مختلف در جدول زیر آورده شده است.
درجه کوتینگ را میتوان از طریق تستهای آزمایشگاهی تعیین کرد. اصولاً طیف سنجیهای آزمایشگاهی، به تشخیص وجود یا عدم وجود پوشش روی (Zn) کمک میکند. روش طیف سنجی، دقیق و مطمئن، اما زمانبر است. جهت اندازهگیری درجه کوتینگ از ضخامت سنجهای الکترونیکی نیز استفاده میشود.

کاربردها
- پلسازی.
- تأسیسات.
- کشاورزی.
- ساخت وسایل تفریحی.
- استفاده در بزرگراهها.
- لوله های آب آشامیدنی.
- پیچ و مهره و ابزارهای صنعتی.
- ساختمانهای مدرن اسکلت فلزی.
- صنعت خودرو سازی؛ بدنه اتومبیلها.
- سازههای مورد استفاده در انرژی خورشیدی و بادی.
- صنعت ارتباطات؛ سیمکشی تلفن و جعبه تجهیزات آن.
- ساخت سیلوهای گالوانیزه برای نگه داری مواد حساس.
- تولید انواع مخازن جهت نگه داری آب، نفت، روغن و سایر مایعات.
- ساختمانسازی؛ بالکن، راه پله
- تولید قوطی پروفیل و پروفیل زد
- تولید ورق آجدار
- به عنوان پلیت سقف در تولید ورق شیروانی و ورق رنگی

ابعاد، ضخامت و مشخصات فنی ورق گالوانیزه
- عرض: 100 و 125 سانتیمتر.
- ضخامت: 18، 0.40، 0.90، 2، 4 و 6 میلیمتر.
- درجه کوتینگ در ایران: 100، 120، 180، 220، 275
- وزن رول ها: وزن عمومی رولها بسته به عرض و ضخامت پلیت و کارخانه تولید کننده، بین 5 تا 7 تن است.
- ابعاد ورق گالوانیزه فابریک: انواع فابریک در ابعاد 2000×1000 و 2500×1250 میلیمتر تولید میشود.
همه موارد بالا بر قیمت پلیت گالوانیزه مؤثر است. درجۀ شمش Zn که برای گالوانیزه کردن استفاده میشود، باید IS 209 یا IS 13229 باشد. این پلیت میبایست مطابق استاندارد IS 8910 تولید شوند. مشخصات فیزیکی مهم یک ورق فولادی گالوانیزه با توجه به استانداردهای آزمون زیر محاسبه میشود:
- IS 277: 2003: برای انجام تست خم شدن و الزامات مربوط به آن.
- IS 6745: جهت تعیین روکش Zn یا همان کوتینگ که باید با مقادیر استاندارد مطابقت داشته باشد.

محاسبه وزن و تأثیر آن بر قیمت ورق گالوانیزه
برای محاسبه وزن تقریبی، از پارامترهای طول، عرض و ضخامت ورق استفاده میشود. ضخامت شامل ضخامت فلز پایه و ضخامت پوشش روی است. صفحات فولادی روی اندود شده با توجه به کاربردشان، در ضخامتهای 0.2 تا 5 میلیمتر تولید میشوند. علاوه بر ضخامت صفحه، ضخامت پوشش روی اندود یکی از معیارهای مهم خرید محسوب میشود.
وزن ورق گالوانیزه= طول (mm) × عرض (mm) × ضخامت (mm) × 7.85 ÷ 1000
قیمت ضخامتهای پر کاربرد مثل 0.4 میل بالاتر از ورقهای با ضخامت بیشتر اما کاربرد کمتر (مثل 0.6) است. علاوه بر ضخامت، ابعاد ورق نیز در تعیین قیمت مؤثر است.
مزیت ها
یکی از مزیت های بسیار خوب galvanized sheets صرفه اقتصادی آن است. استفاده از این پلیت، هزینهها را تا حد زیادی کاهش میدهد. زیرا پوشش محافظ Zn موجود بر سطح آن، از محصول یا سازه شما در برابر فرسودگی و خوردگی جلوگیری میکند. علاوه بر این، از آنجا که گالوانیزه معمولاً یکی از کم هزینهترین مواد محافظ فلزات است، شما برای خرید آن متحمل هزینههای زیاد نخواهید شد. اگرچه ورق استیل نیز در برابر خوردگیها مقاومت بسیار خوبی دارد و حتی برتر است، اما هزینه آلیاژ آن استفاده از آن باعث شده تا قیمت آن نسبت به قیمت ورق گالوانیزه بیشتر شود.
در هر صورت، ماندگاری طولانی مدت مقاطع گالوانیزه، سبب بهینهسازی سرمایهگذاری پیمانکاران میگردد. برخلاف ورق سیاه و بسیاری از ورقهای صنعتی، شیتهای گالوانیزه در محیطهای روستایی حدود 50 سال و در محیطهای شهری و ساحلی حدود 20 – 25 سال دوام میآورد و معمولاً به نگهداری خاصی نیاز ندارد. همچنین نیازی به صرف هزینه تعمیر یا تعویض نخواهد شد.
امروزه ورقهای فولادی گالوانیزه، فاقد کروم و سازگار با محیط زیست هستند. زیرا گازهای گلخانهای تولید نمیکند و دههها کار میکند. اگر به عنوان پیمانکار در ساخت و سازهای سازگار با محیط زیست سرمایهگذاری کردهاید، Galvanized plate همان چیزی است که شما به دنبال آن هستید!
از دیگر مزایای ورق گالوانیزه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- قابلیت جوشکاری.
- دوام خوب و ماندگاری زیاد.
- مقاومت در برابر زنگ زدگی.
- بلافاصله پس از مونتاژ شدن، آماده کار است و میتوان از آن استفاده کرد.
- به دلیل جلای خوب و ظاهر مناسب، نیازی به رنگ کردن ندارد. با این حال، در صورت تمایل امکان رنگآمیزی نیز وجود دارد.
- به راحتی تمیز میشود. برای تمیز کردن آن، کافیست ورق را با آب (ترجیحاً آب قلیایی) و یک پارچه نرم پاک کنید.
منظور از گالوانیزه کردن چیست؟
گالوانیزه کردن یا گالوانیزیشن، فرایندی است که طی آن، پوششی از فلز روی (Zn) بر سطح آهن یا فولاد ایجاد میکنند تا از آنها محافظت کند و جلوی زنگ زدگی یا خوردگی آنها را بگیرد. چند روش برای گالوانیزیشن وجود دارد؛ اما متداولترین روش، روش گالوانیزه گرم است. فرایند گالوانیزه باعث ایجاد رنگ خاکستری مات میگردد.
هر یک از روشهای تولید، از یک استاندارد خاص تبعیت میکند. ساخت این محصول با روشهای مختلف، سبب میشود که از ورقهای تولید شده به هر روش، بتوان در کاربردهای متفاوتی استفاده کرد. تولیدات برخی از کارخانههای داخلی بر اساس استانداردهای بینالمللی است. برخی از استانداردهای گالوانیزیسون هم در داخل کشور تصویب شدهاند. این استانداردها را میتوان به یکدیگر تبدیل کرد. از استانداردهای جهانی رایج مورد استفاده در تولید ورق گالوانیزه میتوان به ASTM اشاره کرد. تفاوت استانداردهای موجود، در محصولی که تولید میشود تأثیر میگذارد. این عوامل بر ضخامت پوشش عنصر روی و در نتیجه قیمت ورق گالوانیزه تأثیرگذار است.
انواع روش های روی اندود کردن
گالوانیزیشن ورقهای فولادی و آهنی به چند روش مختلف انجام میشود:
- روش گالوانیزه گرم.
- پیش گالوانیزه
- الکتروگالوانیزه (آبکاری).
- روش اسپری کردن یا پاشش فلزی.
- Sherardizing یا گالوانیزه خشک.
از بین روشهای مذکور، فرایند گالوانیزه گرم و الکتروگالوانیزه در مقیاس بزرگ انجام میشود در حالیکه روش Sherardizing به مقیاس و قطعات کوچک محدود است. قیمت ورق گالوانیزه ای که به روش گرم تولید میشود، به دلیل ضخامت بیشتر عنصر Zn بالاتر است.
1- گالوانیزه گرم روش اصلی تولید ورق گالوانیزه
گالوانیزه گرم (hot-dip galvanizing) محبوبترین و اصلیترین روش گالوانیزه کردن فلزات است. منظور از گالوانیزه گرم، فرایند غوطه ور شدن فلز در حمامی از Zn مذاب است که دمای آن به حدود 860 درجه فارنهایت (460 درجه سانتیگراد) میرسد. این حمام مذاب، سبب ایجاد پیوند متالوژیک بین Zn و فلز دریافت کننده است. پس از بیرون آمدن فلز از حمام و قرار گرفتن آن در معرض جو، بین پوششِ فلز روی و اکسیژن، واکنش هایی صورت میگیرد که بر اثر آن، اکسید روی ایجاد میشود. اکسید روی با دیاکسید کربن موجود در محیط واکنش داده و کربنات روی تشکیل میدهد.
کربنات روی، پوشش محافظ نهایی ماده را تشکیل میدهد. نشانه بارز گالوانیزه گرم، وجود یک الگوی کریستال مانند در سطح است که به آن اسپنگل (spangle) یا به اصطلاح گل گفته میشود. ورق گالوانیزه ای که به روش hot-dip galvanizing تولید شدهاند را میتوان برای کاربردهایی که دمای آن تا 392 درجه فارنهایت میرسد، استفاده کرد. استفاده از آنها در دمای بالاتر از 392 درجه فارنهایت، باعث از بین رفتن لایه کربناتِ روی، یا همان لایه محافظ خواهد شد.
hot-dip galvanizing سبب میشود تا پوشش Zn مقاوم تر از حالت عادی باشد و از رسیدن مواد خورنده به فولاد یا آهن زیر آن، به طور بهتری محافظت شود. حتی اگر پوشش خراشیده شود، فولاد یا آهن، توسط فلز رویِ باقی مانده، به صورت خودکار محافظت میشود. این ساختار متالوژیکِ منحصر به فرد، مقاومت فوق العادهای در برابر آسیب های مکانیکی وسایل نقلیه، ساختمان و لوازم خانگی ارائه میدهد.
در روش گالوانیزه گرم، پوشش فلز Zn به طور کامل و بدون وجود اجسام یا ذرات خارجی دیگر، به آهن موجود در فولاد میچسبد. سپس روی با آهن موجود در فولاد ذوب شده و یک پوشش با دوام ایجاد میکند که پوسته پوسته نمیشود. محصول حاصل از این فرایند، فولاد گالوانیزهای است که در برابر زنگزدگی و خوردگی کاملاً مقاوم خواهد بود.

2- پیش گالوانیزه
پیش گالوانیزه (Pre-galvanizing) نیز مشابه روش گالوانیزه گرم است. پیش گالوانیزه فرایندی است شامل نورد ورق فلز با یک عامل تمیز کننده. سپس این فلز از یک استخر حاوی Zn مذاب عبور داده میشود و بلافاصله به جای اول خود برگردانده میشود. با استفاده از این روش میتوان ورق های فولادی را در مقیاس بزرگ رویاندود کرد.
3- الکتروگالوانیزه
الکتروگالوانیزه (electro galvanizing) روشی است که طی آن یک جریان الکتریکی به داخل یک محلول الکترولیتی، وارد میشود. جریان الکتریکی، بر فولاد اعمال شده و باعث کاهش یونهای مثبت Zn میگردد. این یونهای مثبت، سپس بر سطح فولاد رسوب میکند. پلیتی که به این روش تولید میشود، اصطلاحاً ورق گالوانیزه سرد نامیده میشود.
4- Sherardizing یا گالوانیزه خشک
روش Sherardizing با عنوان گالوانیزه خشک یا گالوانیزه بخار نیز شناخته میشود. در این روش، فولاد را تا دمای بسیار بالا گرم میکنند. سپس آن را درون یک درون یک محفظه چرخان که حاوی ذرات Zn و گاه مواد پر کننده دیگر مانند شن و ماسه است، قرار میدهند. سپس این فولاد را در دمای بالا نورد میکنند و طی این فرایند، Zn در فولاد منتشر شده و خشک میشود.
مراحل فرایند گالوانیزیشن
فرآیند گالوانیزیشن در تولید ورق گالوانیزه طیّ مراحل زیر صورت میگیرد:
- فولاد در داخل یک محلول چربیزدا، تمیز میشود.
- پس از تمیز شدن، آن را در یک محفظه حاوی اسید سولفوریک گرم و رقیق قرار میدهند.
- سپس فولاد در یک محلول آبی (به طور معمول کلرید روی - آمونیوم) شار میشود.
- فولاد با غوطهور شدن در یک استخر یا گودالی از Zn مذاب، گالوانیزه میشود.
- در نهایت، فولاد از نظر سازگاری و پوشش کامل بررسی و کنترل میشود.

اطلاعاتی راجع به کارخانه های تولید کننده ورق گالوانیزه
1- کارخانه امیر کبیر کاشان
کارخانه امیر کبیر کاشان متنوعترین صفحات گالوانیزه را تولید میکند و از آنها بیشتر برای ساخت پروفیل و پوشش سقف استفاده میشود. زیرا تولیدات این کارخانه به لحاظ استحکام قوی بوده و انعطافپذیری پایین دارند. این کارخانه مجهز به آزمایشگاههای متالوژی و کنترل کیفی است و محصولات خود را به لحاظ شیمیایی، مکانیکی و متالوژی مورد بررسی و کنترل کیفی قرار میدهد. ورق گالوانیزه امیر کبیر کاشان به روش غوطهوری روی اندود میشود و دارای مشخصات زیر است:
- ضخامت کلافهای Galvanized بین 0.25 تا 1.5 میلیمتر است.
- شیتهای گالوانیزه در ضخامت 0.25 تا 1.2 میلیمتر تولید میشود.
- ورقهای Galvanized فرم دارد در ضخامت 0.4 تا 0.8 تولید میشود.
2- کارخانه تاراز در چهار محال و بختیاری
پلیت گالوانیزه تاراز شهرکرد به روش غوطهوری گرم و همچنین گالوالوم تولید میشود. پوشش کوتینگ و مقاومت ورقهای گالوالوم نسبت به گالوانیزه، بهتر و بالاتر است. این کارخانه همچنین مجهز به فناوری پوشش رنگ برای تولید صفحات گالوانیزه رنگی است و این محصولات را تحت عنوان گالوا تاراز عرضه میدارد. گالواتاراز محصولی زیبا و نوآورانه، از توانمندیهای منحصر به فرد متخصصان این کارخانه است. کیفیت محصولات تاراز شهرکرد در حد قابل قبول آزمون مواد انجمن آمریکایی ASTM میباشد. در سال 2015 نیز موفق به اخذ ایزو 9001 و ایزو 14001 گردید. مشخصات محصولات کارخانه تاراز به صورت زیر است:
- درجۀ کوتینگ: 60 - 270 ml/gr.
- محصولات در دو نوعِ دارای اسپنگل و بدون اسپنگل تولید میشوند.
- ضخامت صفحات: 0.25 تا 2 میلیمتر.
- عرض 750 - 1550 میلیمتر.
- ضخامت کلاف گالوانیزه: 0.3 میلیمتر تا 2 میلیمتر.
قیمت ورق گالوانیزه تاراز شهر کرد هر روز در لیست جداول قیمت موجود در همین صفحه بروزرسانی میشود.
3- قیمت ورق گالوانیزه کارخانه هفت الماس قزوین
کارخانه هفت الماس قزوین در سال 1375 تأسیس شد و در حال حاضر، حدود 15% نیاز بازار داخلی به صفحات گالوانیزه را تأمین میکند. همچنین 20 تا 40 درصد ظرفیت تولید خود را به صادرات اختصاص داده است. مشخصات صفحات Galvanized کارخانه هفت الماس قزوین به شرح زیر است:
- ضخامت صفحات: 0.3 تا 2 میلیمتر.
- عرض صفحات: 1 تا 1.25 متر.
- تولیدات به صورت رول و شیت ارائه میشود.
قیمت روز ورق گالوانیزه هفت الماس را در لیست جداول قیمت همین صفحه ملاحظه کنید.
4- ورق گالوانیزه فولاد مبارکه
کارخانه فولاد مبارکه دارای آزمایشگاههای کنترل کیفی است و راجع به آزمایش برای انواع ورق، خدمات خود را ارائه میدهد. صفحات فولاد مبارکه به روش گالوانیزه گرم روی اندود میشود و مشخصات آن به شرح زیر است:
- ضخامت بالاتر از 0.18 میلیمتر و بین 0.25 تا 0.2 میلیمتر میباشد.
- عرض ورق ها 75 تا 150 سانتیمتر.
- کیفیت سطح ورقها معمولی است.
- وزن کلافها بین 2 تا 3 تن است.
