تعداد زیادی از گونههای چوب وجود دارد که هر کدام رنگ، بافت و الگوهای ظاهری خود را دارند. این تنوع به طراحان داخلی و همچنین مشتریان کمک میکند تا دستشان برای انتخاب باز باشد و بتوانند دیزاین خود را به بهترین نحو و سبکهای مختلف ارائه دهند. اما با همه این تنوعها، آنچه که لازم است تا چوب در طراحی داخلی بهترین بازخورد را داشته باشد، ایجاد تعادل در زمان انتخاب نوع چوب برای قسمتهای مختلف است. تعادلی که یک فضای داخلی بی عیب و نقص و چشمگیر برای شما به ارمغان آورد. انواع چوب در دکوراسیون داخلی عبارتست از:
- چوب بامبو
- چوب بلوط
- چوب راش
- چوب سرو
- چوب کاج
- توسکا
- چوب گیلاس
- چوب گردو
- چوب پادائوک
- لیپتوس
1- چوب بامبو در دکوراسیون داخلی
ساقههای بامبو اگرچه باریک و توخالی است اما بسیار محکم و پایدار است. بامبو برای کسانی که سادگی و روح گرم و آفتابی مناطق استوایی را دوست دارند، میتواند مورد پسند واقع شود. رطوبت ذاتی این چوب بالا بوده و در برابر حرارت مقاوم است. ایدههای هنری زیادی را میتوان روی چوب بامبو پیاده کرد. از چوب بامبو میتوان برای روکش دیوار، کفپوش و سقف استفاده کرد. در کنار اینها، آباژور، پردههای حصیری، سبد و ظروف آشپزخانه، جعبه شکلات، جا دستمال کاغذی و غیره، از جمله اکسسوریهایی هستند که از چوب بامبو ساخته میشوند. گذاشتن ساقههای بامبو در یک گلدان ظریف و یا دکور کردن ساقه های چوبی این گیاه با شمع ترکیب جالبی ایجاد میکند.
2- چوب بلوط
مقاومت بسیار خوب و بافت و الگوی دانهای منحصر به فرد چوب بلوط، آن را به گزینهای مناسب برای دکوراسیون داخلی تبدیل کرده است. از آن برای ساخت مبلمان و تأسیسات کف استفاده میشود.
3- چوب درخت سرو
چوب سرو (Cedar wood) با رنگ قرمز مایل به زرد خود، جنس عالی و ظاهری کلاسیک دارد. در ساخت مبلمان بسیار خوب است و به عنوان روکش دیوار نیز مناسب است. چوب چنار به طور طبیعی و ذاتی دارای یک رایحه شیرین است و این رایحه و انرژی خود را به فضای بیرون منتقل میکند.
4- چوب کاج
چوب کاج (Pinewood) یکی از محبوبترین و رایجترین چوبهایی است که در دکوراسیون داخلی مورد استفاده قرار میگیرد. زیرا هم در دسترس است و هم زیبایی ظاهری دارد. هزینه آن تقریباً 50% کمتر از دیگر چوبهای سخت است. بنابراین، به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه است.
5- توسکا
چوب توسکا (Alder wood) ظاهری جذاب، بافتی ظریف و رنگ قهوه ای روشن دارد. سطح و بافت آن به وضوح صافتر از دیگر چوبهای سخت مانند چوب درخت زبان گنجشک یا بلوط است. برای ساخت مبلمان، سقف، قاب عکس، وسایل دکوری چوبی و کابینت مناسب است.
6- چوب گیلاس
چوب گیلاس (Cherry wood) از جمله چوبهای مقاوم در برابر پوسیدگی است. بنابراین، علاوه بر فضای داخلی ساختمان، برای بالکنهای پوشیده، تراس و پاسیو نیز مناسب است. چوب گیلاس برای ساخت مبلمان و کابینت مناسب است.
7- چوب گردو
چوب گردو (Walnut wood) طیفهای رنگی متنوعی از قهوهای دارد. از قهوهای تیره شکلاتی گرفته تا قهوهای کم رنگ و روشن که ممکن است رگههای قهوهای تیرهتری در خود جای داده باشد. برای مقاوم شدن در برابر پوسیدگی و محافظ کردن آن در برابر حمله حشرات، نیاز است مراحلی را طی کند و پرداخت شود. چوب گردو ظاهر و نمای بسیار چشمنوازی دارد و همین امر سبب شده تا استفاده از آن در دکوراسیون داخلی، فضای داخل را جذاب و چشمگیر کند. به همین دلیل، از چوب گردو به طور گستردهای در طراحی داخلی استفاده میشود. چوب گردو برای ساخت مبلمان، روکش دیوارهای داخلی و کابینت ایدهآل است.
8- چوب پادائوک
Padauk wood با طرح یا الگوهای ساده و رنگ قرمز تیره خود، ظاهری زیبا دارد و جزء انواع چوبهای سخت و مقاوم محسوب میشود. پادائوک گزینهای مناسب برای تکمیل نمای مختلف طراحی و دکوراسیون است. درخت آن در آسیا و آفریقا رشد میکند. این چوب از هر نظر عالی است و از آن میتوان برای بخشهای مختلف فضای داخلی منزل یا محل کار استفاده کرد.
9- لیپتوس
لیپتوس نوعی چوب با ظاهری بسیار لوکس و ظریف است که رنگ تیرهای داشته و اصالت آن برزیلی است. از نظر ظاهری، میتوان آن را مشابه چوب گیلاس سیاه و چوب ماهون آمریکایی دانست. بافت و سطح یکنواختی دارد و با سمبادهزنی میتوان ظاهر منحصر به فردی به آن بخشید. از آن میتوان برای کفسازی و کابینت استفاده کرد.