میلگرد بستر

قیمت میلگرد بستر، مزایا و ضوابط اجرایی آن

 میلگرد بستر شامل دو آرماتور به طول 3 متر است که به صورت موازی با فاصلۀ عرضی 5.5، 11 و 15 سانتی‌متر از هم قرار گرفته‌اند و یک مفتول به صورت عمودی یا زیکزاک در بین این دو آرماتور جوش داده شده است. بنابر ضوابط اجرایی، فاصله مفتول‌ها از یکدیگر، چه در آرماتور بستر نردبانی و چه در روش خرپایی، 406 میلیمتر یا 16 اینچ می‌باشد. شرکت مهندسی آنلاین سازه، نمایندگی فروش میلگرد بستر را دارد. آویژه، تهران، شیراز و کارخانه فایف اصفهان، از تولیدکنندگان این محصول در ایران هستند. قیمت ها بر اساس کارخانه تولید کننده متفاوت است. افزایش مقاومت دیوار در برابر تنش‌های برشی و خمشی و عدم نیاز به دوغاب‌بندی، از مزایای این المان است. کاربرد آرماتور بستر، تقویت و مسلح کردن دیوارها و سقف ساختمان در برابر انواع تنش‌ها، از جمله تنش‌های ناشی از زلزله است. اتصال آرماتور بستر به ستون، با گیره و قلاب انجام می‌شود. انواع مختلف گیره و قلاب، فیلم اجرا و جدول وزن این محصول را در ادامه مطلب ملاحظه کنید.

خرید و قیمت میلگرد بستر

قیمت میلگرد بستر نسبت به مزیت‌هایی که دارد، بسیار مقرون به صرفه است و کمتر از 0.5 درصد هزینه‌های ساخت را شامل می‌شود. این هزینه در مقایسه با مقاومت خوبی که این محصول در سازه ایجاد می‌کند، بسیار ناچیز است. آنلاین سازه با ارائۀ مستقیم انواع آهن آلات با کیفیت بالا، سرعت در انجام خدمات و قیمت مناسب، شما را در فرایند خرید همراهی می‌کند. جهت استعلام قیمت و دریافت مشاوره و راهنمایی های لازم، با شماره 90000011 تماس بگیرید.

مزایای خرید از آنلاین سازه

  • تأمین محصول مورد نیاز شما به قیمت کارخانه.
  • ارائه پیش فاکتور به مشتری و بارگیری بعد از تأیید پیش فاکتور از سوی مشتری.
  • همراهی کارشناس فروش مربوطه از زمان بارگیری تا زمان حصول و تحویل بار به مشتری.
  • سرعت در ارائه محصول و ارسال بار به مشتری (طی یک روز کاری).
  • امکان پرداخت وجه در محل تحویل بار.
  • گارانتی برگشت بار تا دو روز کاری.

کارخانه ها، نمایندگی و فروش آرماتور بستر

یکی از کارخانه‌هایی که در این زمینه فعالیت دارد، کارخانه فایف می‌باشد. این مجموعه در جادۀ ذوب آهنِ شهرک صنعتی اشترجان، در استان اصفهان واقع شده است. شرکت مهندسی آنلاین سازه از نمایندگی‌های فروش این محصول است. جهت خرید و اطلاع از قیمت میلگرد بستر آویژه، شیراز، فایف، اصفهان و سایر کارخانه‌ها، با کارشناسان فروش ما تماس بگیرید. آنلاین سازه با ارائۀ انواع آهن و آلات با کیفیت مناسب، سرعت در انجام خدمات و قیمت مناسب، شما را همراهی می‌کند. شماره تماس: 90000011

آموزش نحوه اجرای میلگرد بستر

میلگرد بستر چیست؟

برای تقویت فولادی دیوارهای آجری یا دیوارهایی که با بلوک های سیمانی ساخته می‌شود، از مجموعه‌ای خاص از میلگرد و مفتول به نام میلگرد بستر (Bed Joint Reinforcement) استفاده می‌شود. استفاده از این اعضا باعث می‌شود تا اتصالات بین سنگ بنا بیشتر شود؛ به ویژه در سنگ‌هایی که ترک خوردگی یا شکستگی وجود دارد. به عبارت دیگر، می‌توان مفتول‌ها را همانند بخیه‌هایی برای ترک آجرها و دیوارها دانست که یکپارچگی ساختاری دیواره را باز می‌گرداند. علاوه بر این، آرماتور بستر تأثیر مثبتی بر باربری عمودی و مایل ستون‌های ساختمان دارد. وال پست گزینه خوبی برای مسلح کردن دیوار در برابر زلزله است. استفاده از آرماتور بستر همراه با وال پست در مناطق لرزه‌خیز، به ویژه در مورد ساختمان‌هایی که دیواره‌های سازه از آجرهای سفالی و بتنی ساخته شده، بسیار مفیدتر و کاربردی‌تر است.

استحکام و استقامت دیوارها و سقف ساختمان‌ها، به ویژه در سازه‌های آپارتمانی و برج‌ها، بسیار مهم است. یکی از روش‌های مؤثر در تقویت این دو المان، استفاده و به کار گرفتن میلگردهای بستر است. Bed Joint Reinforcement راهی برای تقویت سازه و کنترل ترک‌ها است. استفاده از آن کمک می‌کند تا نیروهای برشی حاصل از زمین لرزه، بر ساختمان وارد نشود.

جهت مشاوره و خرید این محصول با نازل‌ترین قیمت، با کارشناسان فروش ما در شرکت مهندسی آنلاین سازه ارتباط برقرار کنید: 90000011

کاربرد

همچنان که میلگرد حرارتی جهت افزایش مقاومت سقف کاربرد دارد، در ساختمان سازی، از میلگرد بستر نیز جهت افزایش مقاومت دیوارهای سازه در برابر نیروهایی مانند زمین لرزه کاربرد دارد. این المان به صورت افقی یا عمودی در انواع دیوارهای باربر و غیرباربر قابل استفاده است. از مجموعه میلگرد و مفتول می‌توان در انواع دیوارها استفاده کرد؛ از جمله:

  • دیوارهای آجری
  • دیوارهای آجری سفالی (CLB)
  • بلوک‌های بتنی تو خالی (HCB)
  • بلوک‌های سیمانی
  • بلوک‌های ACC
  • لیکا
  • هبلکس

به طور کل، در دیوارهایی که دارای بازشو هستند، اجرای میلگرد بستر کمک می‌کند تا ارتعاشات اتصال کنترلی کم شود. منظور از بازشو، درب و پنجره است. اجرای این آرماتورهای تقویتی می‌بایست در بالا و پایین همۀ بازشوها صورت گیرد و نباید در هر طرف بازشوها کمتر از 600 میلیمتر ادامه داشته باشد.

انواع میلگرد بستر

1- نردبانی شکل

برای ساخت آرماتورهای نردبانی شکل (ladder shap) دو آرماتور قطر 4 یا 6 میلیمتر را به موازات هم قرار می‌دهیم. سپس مفتول‌ها را به صورت عمود بر این دو میلگرد و در فواصل منظم، جوش داده و به آن ها وصل می‌کنیم. اتصال میلگرد و مفتول به این روش، در نهایت شکلی نردبانی ایجاد می‌کند. جوش دادن میلگردها و مفتول به یکدیگر، به روش جوش مقاومتی انجام می‌گیرد.

2- میلگرد بستر خرپایی

اگر مفتولی که در بین دو میلگرد قرار داده می‌شود، به صورت هفت – هشتی اتصال داده شود، آرماتور بستر از نوع خرپایی (Truss-type joint reinforcement) خواهد بود. از این نوع از آرماتورها باید در مورد دیوارهایی که حرکت افتراقی (تفاضلی) در آن‌ها نگران کننده نیست، استفاده شود.

روش های اجرای میلگرد بستر؛ روش نردبانی و روش خرپایی

 

اجرای افقی و عمودی آرماتورهای نگهدارندۀ دیوار

نحوه اجرای Bed Joint Reinforcement در دیوارها می‌تواند به دو صورت باشد:

  1. افقی (Horizontal bed joint reinforcement).
  2. عمودی (Vertical bed joint reinforcement).

1- روش افقی اجرای میلگرد بستر

اجرای آرماتور بستر به روش نردبانی و خرپا که در بالا گفته شد، جزء روش افقی محسوب می‌شود. نحوۀ اجرای روش افقی بسیار ساده است. برای این منظور، از آرماتور کلافی استفاده می‌شود (مفتول‌های با قطر 4 - 6 میلیمتر). آرماتور را در فاصله‌های مشخصی، بین مواد سیمانی، آجر و یا بلوک‌ها قرار می‌دهند. اگر در گوشه دیوارها از تیرآهن و مقاطع دیگر استفاده شود، برای اتصال میلگرد بستر می‌توان با جوشکاری، آن را به وادار متصل کرد. همچنین می‌توان از گیره و قلاب استفاده کرد.

2- روش عمودی

در روش عمودی، همانند شکل زیر، آرماتور را به صورت عمودی در بین بلوک یا آجرها قرار می‌دهند و اجرای آن را تا نزدیکی سقف ادامه می‌دهند. در این صورت، دیوار را به سقف متصل نمی‌کنند بلکه آن را به داخل ناودانِ متصل به سقف هدایت می‌کنند. سپس با سیمان و یا بتن، فضای خالی بین تیرچه بلوک و آرماتور را پر می‌کنند. برای مهار کردن آرماتور عمودی، از نبشی و سپری نیز می‌توان استفاده کرد.

اجرای میلگرد بستر به صورت افقی و عمودی

 

اجرای مرحله به مرحله میلگرد بستر

مرحله اول

در مرحله اول، محل نصب گیره‌ها را بر روی ستون‌ها مشخص می‌کنیم. برای این کار، از پایینِ ستون تا بالای ستون، در یک تراز مشخص و با فاصله 40 سانتی‌متر – 40 سانتی‌متر، محل ها را علامت می‌زنیم. سپس محل‌های مشخص شده را با دِریل سوراخ‌کاری کرده و در محل های سوراخ‌کاری شده، رولپلاک قرار می‌دهیم. حالا نوبت به نصب گیره در محل روپلاک هاست. پس از آنکه همه گیره‌ها را در جای خود نصب کردیم، قلاب‌ها را داخل گیره‌ها جا می‌اندازیم.

طریقه نصب میلگرد بستر و نحوه اتصال میلگرد بستر به ستون

مرحله دوم اجرای میلگرد بستر

اگر طول دیوارها بیشتر از 4 متر باشد، از وادار استفاده می‌کنیم. از این وادارهای میانی برای اتصال گیره استفاده می‌شود. همانند مرحلۀ قبل، با فاصلۀ 40 سانتی متر، از پایین وادار تا بالای وادار، محل نصب گیره‌ها را مشخص کرده و آن‌ها را به وادار جوش می‌دهیم. ساخت وادارهای میانی در کارگاه و جوش دادن گیره به وادارها. در مورد دیوارهای با طول بیش از 4 متر و کنار پنجره‌هایی که ابعادشان بیش از 2.5 متر مربع است، از وادارهای میانی عمودی استفاده می‌شود. می‌توانید از وادارهای پیش ساخته استفاده کنید. یا اینکه با قوطی یا نبشی دوبل، وادارها را در کارگاه بسازید و مونتاژ کنید.

مرحله سوم

در این مرحله نوبت به ساخت دیوار با بلوک، سفال یا مصالح مشابه است. قرار دادن یونولیت یا پشم سنگ ضد رطوبت بین دیوار و ستون به منظور جداسازی دیوار از ستون لازم است. میلگرد بستر باید با قلابی که در داخل گیره‌ها وجود دارد، همپوشانی پیدا کند و در انتهای دیوار، به قلاب برسد. هر یک رج درمیان، از یک ردیف آرماتور بستر استفاده کنید. در رج آخر یا ما قبل آخر نیز باید از آن استفاده شود. در ردیف آخر که دیوار به سقف می‌رسد، تیرِ سقف از دیواری که آرماتور بستر در آن اجرا شده، با یونولیت (یا پشم سنگ) جدا شود. به عبارت دیگر، بین دیوار و تیر سقف، یونولیت قرار دهید. جداسازی می‌بایست به اندازه حدأقل 2.5 سانتی‌متر از زیر تیر صورت گیرد.

اجرای مرحله به مرحله میلگرد بستر

 

نحوه اتصال میلگرد بستر چگونه است؟

اتصال آرماتور بستر به دیوار، ستون و یا وادار، با استفاده از متعلقات آن انجام می‌شود. متعلقات لازم برای اتصالات این مجموعه عبارت است از:

  1. گیره یا بَست (Anchor): به منظور برقراری اتصال قلاب به ستون یا وادار، کاربرد دارد. بسته به جهت تیرها در ساختمان‌های مختلف، گیره‌های مختلفی وجود دارد.
  2. قلاب (Tie): برای ایجاد اتصال بین میلگرد بستر و گیره، از قلاب استفاده می‌شود. در سطح گیره، شکافی وجود دارد که قلاب به راحتی در آن جا می‌گیرد.

قبل از دیوار چینی، باید بست را به صورت افقی به سازه متصل کنیم. اگر ساختمان اسکلت فولادی باشد، برای نصب بست‌ها می‌توان از تفنگ و میخ مخصوص فلز استفاده کرد. همچنین می‌توان از روش جوشکاری استفاده کرد. جوشکاری باید در چهار طرف بست انجام شود و حدأقل در مجموع چهار سانتی‌متر جوشکاری انجام شود.

اگر ساختمان اسکلت بتنی باشد، برای نصب گیره، از تفنگ و میخ مخصوص بتن و یا پیچ و و رول بولت استفاده می‌شود.

در زمان ساخت و اجرای دیوار، 20 سانتی‌متر انتهایی آرماتور بستر را به صورت 90 درجه خم می‌کنند و آن را به طور مستقیم درون گیره قرار می‌دهند. در مورد ساختمان‌های بنایی، نیازی به اجرای بست نیست.

انواع قلاب و گیره برای اتصالات میلگرد بستر در زمان اجرا

 

توجه به اصول و ضوابط اجرای میلگرد بستر

توجه به اصول و ضوابط در زمان ساخت میلگرد بستر و اجرای آن، بیشترین بازدهی از این عضو را به همراه خواهد داشت و سبب افزایش مقاومت 70 درصدی در دیوارهای ساختمان خواهد شد. ضوابط اجرایی به صورت زیر است:

  • برای اتصال بهترِ میلگرد با ملات، در زمانِ ساخت، آن را آجدار می‌کنند. مفتول‌های میانی به صورت عرضی در آرماتور بستر کار گذاشته می‌شود.
  • میلگردها به صورت یک جفت به طول ثابت 3 متر، به طور موازی با هم و با فاصلۀ عرضی 5.5، 11 و 15 سانتیمتر از هم قرار داده می‌شوند.
  • قطر مفتول‌ها 3 میلیمتر و قطر آرماتوری که به عنوان آرماتور بستر استفاده می‌شود، می‌بایست حدأقل 4 میلیمتر باشد.
  • اتصال میلگرد بستر به دیوار یا ستون، با بولت و یا تفنگ مخصوص صورت می‌گیرد.
  • در زمان نصب باید آن‌ها را درون بست قرار داد.
  • برای جلوگیری از خوردگی و فرسایش زود هنگام مفتول‌ها، باید آن‌ها را روی اندود کرد.
  • معمولاً به ازای هر 40 سانتیمتر ارتفاع دیوار، اجرای یک ردیف میلگرد بستر لازم است. با این حال، میزان استفاده از این عضو، بسته به نقش دیوار، متفاوت است. مثلاً اگر دیوار نقش تحمل بار را داشته باشد، لازم است تا بیشتر مورد استفاده قرار گیرد.
  • بعد از اجرای هر ردیف المان بستر، سطح آن‌ها را با ملات بپوشانید. ضخامت پوشش ملات باید حدأقل باید 1.5 سانتی‌متر باشد.

ضوابط میلگرد بستر، میزان فاصله مفتول ها از یکدیگر

 

مزیت ها

اختلاف رطوبت یا تغییرات حرارت از عواملی است که منجر به ایجاد ترک در مصالح ساختمانی می‌شود. بنابراین، لازم است مقاومت کششی این مصالح را افزایش داد. استفاده از میلگرد بستر، یک راه مناسب و مقرون به صرفه برای این حالت (افزایش مقاومت کششی) است. می‌توان از آن هم در حین ساخت ساختمان و هم در ساختمان‌هایی که مورد تعمیر و بازسازی قرار می‌گیرند، استفاده کرد. مزیت های استفاده از این المان در ادامه بیان شده است.

  • افزایش اندازۀ قاب.
  • افزایش حرکات اتصالی.
  • استحکام در برابر زلزله.
  • افزایش مقاومت برشی دیوارها.
  • افزایش مقاومت خمشی در دیوارهای با دهانه افقی.
  • افزایش مقاومت خمشی در دیوارهای با عملکرد دو طرفه.
  • تأثیر غیر مستقیم بر افزایش مقاومت خمشی دیوارهای با دهانه قائم.
  • جلوگیری از شکست آرک ساختمان.
  • ایجاد مقاومت بیشتر در برابر بارهای جانبی.
  • ترمیم و تقویت سازه های آجری ترک خورده.
  • امکان بازسازی دیوار یا سازۀ آسیب دیده، بدون از بین رفتن زیبایی ساختاری.
  • کنترل عرض و فاصله ترک هایی که به دلیل تغییرات حرارتی ایجاد شده است.
  • امکان استفاده برای دیوارهای متقاطع؛ میلگرد بستر می‌تواند دیوارهای متقاطع را به یکدیگر اتصال دهد.
  • بار ساختمان را از مناطق ضعیف به مناطقی که دارای پیشتیبانی قوی هستند هدایت می کند.
  • برای استفاده از آن، نیازی به دوغاب‌بندی نیست. با این حال، برای اطمینان از انتقال تنش بین میلگرد فولادی و مصالح ساختمانی، استفاده از دوغاب نیز امکان‌پذیر است.

آج موجود در مفتول‌ها و میلگردها، پیوند شیمیایی بین مفتول و مصالح ساختمانی را افزایش می‌دهد. اگر دوغاب پلیمری اصلاح شده WHO-60 نیز استفاده شود، علاوه بر اینکه این اتصالات تقویت خواهند شد، توزیع بار نیز تقویت شده و ظرفیت کششی، برشی و خمشی صفحه پنل افزایش می‌یابد.

جدول وزنی و نحوه محاسبه وزن میلگرد بستر

وزن آرماتور بستر را در جدول زیر ملاحظه می‌کنید. وزن بر حسب گرم (g) و سایز بر حسب سانتی‌متر (cm) است. منظور از سایز، فاصله عرضی دو آرماتور آجدار است که می‌تواند 5.5، 11 و یا 15 سانتی‌متر باشد. اندازه طولی این محصول نیز ثابت و 3 متر است. وزن گیره و قلاب به ترتیب 50 و 60 گرم است.

 

وزن و جدول وزنی میلگرد بستر

دو روش برای محاسبه وزن این آرماتور وجود دارد:

162/ سایز میلگرد * سایز میلگرد =محاسبۀ وزن میلگرد به روش جدید

1000/ 7.8 * (mm) طول * 3.14 * (mm) شعاع * (mm) شعاع =محاسبۀ وزن میلگرد به

بهترین متریال برای آرماتور بستر چیست؟

با توجه به وجود رطوبت در ملات‌های ساختمانی، آنچه که در مورد آرماتور بستر مهم است، جنس آن است. بهترین و ایده‌آل‌ترین جنس، فولاد ضد زنگ یا استنلنس استیل است. پیشنهاد ایده‌آل برای دیوارهای بیرونی یا خارجی، آرماتور ضد زنگ است. در مورد دیوارهای داخلی استفاده از میلگرد گالوانیزه و همچنین ضد زنگ پیشنهاد می‌شود. اما با توجه به بالا بودن هزینه استیل ضد زنگ، قیمت نهایی گران تمام خواهد شد. به همین دلیل، برای ساخت این محصول، از جنس رایج متداول در ساخت میلگرد، یعنی فولاد استفاده می‌شود.

برای ساخت میلگرد بستر اغلب از آرماتور آجدار استفاده می‌شود. زیرا آج موجود در این آرماتورها، اتصال بین میله و ملات ساختمانی را بیشتر و بهتر می‌کند. جهت جلوگیری از خوردگی و مقاومت طولانی مدت، آن‌ها را روی اندود یا به اصطلاح گالوانیزه می‌کنند. گالوانیزه در مقابل رطوبت، فرسایش و خوردگی مقاوم‌تر است. برای محافظت در برابر خوردگی، آرماتورها به روش گالوانیزه گرم روی اندود شوند. در آینده‌ای نزدیک که استفاده از میلگرد بازالت رایج شود، بهترین و ارزان‌ترین ماده برای ساخت آرماتور بستر، الیاف بازالت خواهد بود! اگرچه از میان انواع میلگرد کامپوزیت، امروزه استفاده از میلگرد فایبرگلاس رواج بیشتری دارد.

متریال استاندارد برای ساخت Bed Joint Reinforcement مورد استفاده در آمریکا به صورت زیر است:

در مورد دیوارهای داخلی که در معرض رطوبت نسبی 75% یا کمتر از آن قرار دارند، استاندارد متریال به صورت زیر است:

  • پیش گالوانیزه ASTM A 641
  • گالوانیزه گرم ASTM A 153
  • استنلس استیل 304 یا 316 مطابق با استاندارد ASTM A580

در مورد دیوارهای داخلی و دیوارهای خارجی که در معرض رطوبت نسبی بیش از 75% قرار دارند، استاندارد متریال به صورت زیر است:

  • گالوانیزه گرم با استاندارد ASTM A153
  • روکش اپوکسی با استاندارد ASTM A884 کلاس A
  • استنلس استیل 304 یا 316 مطابق با استاندارد ASTM A580

مقررات ملی ساختمان در مورد میلگرد بستر

روش استفاده و اجرای آرماتور بستر برای افزایش مقاومت دیوارها و سقف سازه‌های ساختمانی در برابر زلزله، از سال 1392 دارای آیین نامه ملی شد. در مبحث هشتم آیین نامه مقررات ملی ساختمان و مطابق بند ۸-۱-۲-۳۶ این مبحث، دستورالعمل‌هایی به شرح زیر ذکر شده است.

  • در صورتی که در دیوارهای بنایی از میلگرد بستر پیش ساخته استفاده می‌شود، باید حتماً حداقل یک سیم عرضی به قطر ۳ میلیمتر به ازای هر ۰.۲ مترمربع از مساحت دیوار داشته باشد.
  •  مقدار فاصله عمودی آرماتور بستر حدأکثر ۴۰۰ میلیمتر باشد.
  • جداره ها به طور کامل با دوغاب و ملات پوشش داده شوند. این کار باید دقیقاً مطابق با ضوابط مربوط به تنش‌های مجاز و دیگر شرایط قید شده در این بند باشد.
  • حدأکثر قطر مفتول‌هایی که برای اجرای آرماتور بستر استفاده می‌شود، باید 8 میلیمتر باشد.
  • به ازای هر 40 سانتی‌متر از ارتفاع دیوار، یک گیره نصب شود و یک سانت از دو طرف گیره، جوشکاری شود. آرماتور بستر در داخل این گیره‌ها قرار می گیرد.

شرایط حفاظت از بست‌ها و آرماتورهای بستر، در بند ۱۸-۱-۳-۸ آورده شده است. برای اطلاع از شرایط میلگرد گذاری دیوار نیز می‌توانید به بند ۸-۴-۵-۳  مراجعه نمایید.

 

میلگرد بستر پیش ساخته زیکزاکی شکل یا هفت و هشتی

 

محاسبه مقدار میلگرد بستر مورد نیاز

طبق مقررات ملی ساختمان در ایران، دو روش برای محاسبه مقدار آرماتور بستر مورد نیاز جهت مقاوم سازی دیوارهای ساختمان وجود دارد:

  1. روش تجویزی: در این روش، به ازای هر 40 سانتی‌متر ارتفاع دیوار، یک ردیف آرماتور بستر اجرا می‌شود.
  2. روش محاسباتی: بر اساس این روش، مجموع سطح مقطع مفتول‌ها باید برابر با ۰.۰۰۰۷ سطح مقطع موثر دیوار باشد.

تفاوت وال پست با میلگرد بستر چیست؟

آرماتور بستر و سایر نگهدارنده‌های دیوار که از آن‌ها به عنوان وال پست یاد می‌شود، همگی گزینه‌هایی برای مقاوم‌سازی دیوارها در برابر نیروهای خارجی هستند. اما تفاوت‌هایی بین این دو وجود دارد.

  1. تفاوت در سهولت اجرا: اجرای آرماتور بستر ساده‌تر است.
  2. تفاوت در مدت زمان اجرا: پروسه اجرای وال پست به مدت زمان طولانی‌تری نیاز دارد.
  3. تفاوت در میزان تحمل نیرو: مقاومت وال پست نبشی در برابر نیروهای برشی بیشتر است.
  4. نوع مقاطع فلزی مورد استفاده: در وال پست‌هایی مانند نبشی کشی، از نبشی و در مورد آرماتور بستر از میلگرد با قطر 4 میلیمتر استفاده می‌شود.
  5. تفاوت در میزان هزینه‌ها

به طور کلی، استفاده از میلگرد بستر هزینه مقاوم‌سازی دیوار در برابر زلزله را تا 50 درصد کاهش می‌دهد. در مورد یک دیوار سفالی 15 با طول 3 متر و ارتفاع 3 متر، هزینه‌ها تا 66% و در مورد یک دیوار سفالی 15 با طول 5.5 متر و ارتفاع 3 متر، هزینه‌ها تا 51% کاهش می‌یابد.

با توجه به نوع هر پروژه، شرایط ژئوتکینیکی محل پروژه و تفاوت‌هایی که در مورد روش‌های مقاوم سازی دیوارها گفته شد، مهندس طراح و سازه باید بهترین گزینه را برای مقاوم سازی سازه خود انتخاب کند.

نحوه اجرای میلگرد بستر

در این ویدیو مراحل اجرای کامل میلگرد بستر توسط مجموعه آنلاین سازه به نمایش در آمده است. مراحل اجرای کار به صورت خلاصه :

  • نصب گیره با دریل و یا جوش به ستون ها به فاصله هر ۴۰ سانتی متر
  • نصب قلاب و پس از آن جداساز های یونولیتی
  • کارگذاری میلگرد بستر در هر ۴۰ سانتی متر