برگه مجری ساختمان یا برگ تعهد مسئولیت سازنده، برای اجازه آغاز به کار ساخت و ساز عملیات ساختمانی لازم است. به عبارت دیگر، برگه تعهد مجري از مدارک لازم جهت تشکیل پرونده جهت صدور جواز ساخت میباشد. بر این اساس، یک مهندس اجرا کننده (مجري) که دارای صلاحیت های لازم از سوی سازمان نظام مهندسی است، مسئولیت ایمنی کارگاه را بر عهده دارد. استفاده از مصالح با کیفیت که با نقشههای فنی مطابقت داشته باشد، از وظایف اوست. پس از آنکه مهندس مجری یک سازه تعیین شد، مهندس ناظر میبایست به طور کتبی از مالک درخواست کند تا مهندس مجري پروژه خود را در کارگاه مستقر کند. دو نوع برگه مجري وجود دارد: حقیقی (شخص) و حقوقی (شرکت). در مورد متراژهای بالای 4000 متر، برگه مجری ذیصلاح میبایست از نوع حقوقی باشد. جهت تهیه این برگه و استعلام قیمت آن، با ما تماس بگیرید: 66396090 - 021
با آنلاین سازه همراه باشید تا اطلاعات مفیدی در این مورد کسب کنید.
برگه مجری ذیصلاح (برگ تعهد مسئولیت سازنده) چیست؟
ارائه برگه مجری آخرین مرحله از مراحل حقوقی مربوط به دریافت مجوز آغاز به کار ساختمان است. قبل از آنکه این برگه را جهت صدور مجوز ارائه دهید، لازم است اسناد دیگری را تهیه و ارائه کرده باشید؛ این اسناد عبارتند از:
- برگه سبز معماری
- برگه تعهد سازه
- برگه تعهد تأسیسات ساختمان
- برگه تعهد نظارت
برگه تعهد مسئولیت سازنده توسط مهندس مجری تکمیل و امضا میشود. در این برگه، مشخصات شخصی او و همچنین مالک درج میگردد. این برگه باید به مهر و امضای دفتر اسناد رسمی و شهرداری منطقه نیز برسد. موارد دیگری که در این برگه درج میشود عبارتست از:
- شماره امضای شهرداری
- شماره نظام مهندسی
- شماره پروانه اشتغال
- شماره سریال امور مهندسین ناظر
مهندس مجري کیست و چه مسئولیت و وظایفی دارد؟
هر مهندس عمران که بخواهد مسئول و مجری ساخت ساختمان باشد، باید در آزمون نظام مهندسی شرکت کند و قبول شود. پس از قبولی در این آزمون، یک پروانه اشتغال معتبر از طرف سازمان نظام مهندسی به وی اعطا میگردد. تمام مهندسان مجری یک سهمیه مشخص برای کارهای اجرایی ساختمان دارند و بر اساس این سهمیه مجاز هستند در هر سال، اجرا کننده متراژ مشخصی از ساخت و ساز یک ساختمان باشند. مهندس مجری نماینده فنی کارفرما در اجرای مراحل مختلف ساخت و ساز است.
مهندسی که طراحی سازه یک ساختمان را عهدهدار است و در واقع به عنوان مهندس محاسب آن سازه محسوب میشود، میتواند کارهای اجرایی همان ساختمان را نیز بر عهده بگیرد و در واقع مهندس مجري آن شود. مهندس ناظر، نظارت کننده بر کارهای مهندس مجری است و میتواند تخلفات و کم کاریهای او را گزارش دهد. مجری پاسخگوی تمامی مراحل اجرای کار به ناظر، ناظران و دیگر مراجع کنترل کننده است.
مسئولیت مهندس مجری
مسئولیت ایمنی و حوادث پروژۀ ساختمانی در حال ساخت و کارگاه، بر عهده مهندس مجری است؛ حتی در مورد ساختمانهایی که هم مهندس ناظر و هم مهندس اجرا کننده دارد. بنابراین، مجری باید در کارگاه مستقر شود و بر کارها و عملکرد کارگران متمرکز باشد. او مسئول جلوگیری از ساخت سازههای بیکیفیت، است و هرگونه مشکل در اجرا و عدم کیفیت در کار، گریبان گیر مهندس مجری است. نام مهندس مجری در پروانه ساختمانی درج میشود.
وظایف مهندس مجری
پس از امضای برگه مجری، مهندس مجری موظف است قبل از شروع عملیات اجرایی پروژه، مشخصات پروژه، نام ناظر و مجری و تاریخ آغاز به کار پروژه را بر روی یک تابلو درج کند. این تابلو باید در کنار پروژه و در محلی قابل دید قرار داشته باشد. ابعاد تابلو توسط سازمان نظام مهندسی تعیین میشود. از دیگر وظایف مجری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- امنیت لازم در حین احداث پروژه را فراهم سازد.
- تمام ساختمانهایی را که مجری آن هاست، تحت پوشش بیمه کیفیت اجرای ساختمان قرار دهد.
- مصالح با کیفیت و مطابق با نقشههای فنی استفاده کند.
- تمهیداتی فراهم کند تا ناظر بتواند به راحتی کارهای نظارت را انجام دهد. این امر به ویژه در محل های پوشیده کار مهم است.
- مقررات ملی ساختمان، ضوابط و مقررات شهرسازی را رعایت کند.
- آنچه که در نقشه های مصوب مرجع صدور پروانه درج شده است رعایت کند.
- در مورد تمام عملیات اجرایی با ناظر هماهنگ باشد.
- در اجرای پروژه، از استادکاران، عوامل فنی ماهر، کارگران، معماران تجربی و کاردانهای فنی استفاده کند.
- یک نفر مهندس عمران یا معماری را به عنوان مسئول کارگاه انتخاب کند. مهندس منتخب باید دارای پروانه اجرا باشد. پس از انتخاب و انتصاب مسئول کارگاه، باید او را به کارفرما و مهندس ناظر حقیقی یا مدیر عامل حقوقی معرفی کند.
انواع برگه تعهد مجری
- برگه مجری حقیقی که توسط مهندس مجری تکمیل و امضا میشود.
- برگه مجري حقوقی که توسط یک شرکت واجد صلاحیت تکمیل و امضا میشود.
1- برگه تعهد مجري حقیقی
کلمه حقیقی به یک شخص اشاره دارد. در این مورد، برگه تعهد مجری به مهر و امضای یک مهندس اجرا کننده که همان مهندس مجری است می رسد. بر این اساس، مهندسی که مشخصات وی در برگه تعهد مجری ثبت شده است (مهندس مجری حقیقی) مسئولیت ساخت و ساز را بر عهده دارد. مهندسان عمران پایه 1 تا پایه 4 میتوانند به عنوام مهندس مجري، کارهای اجرایی ساخت و ساز یک سازه را بر عهده گیرند.
2- برگه تعهد مجری حقوقی
کلمه حقوقی، به یک شرکت یا گروهی از افراد اشاره دارد. در این مورد، یک شرکت خصوصی که از سوی وزارت مسکن و شهرسازی کسب صلاحیت کرده باشد، مجری ساخت و ساز است و مسئولیتها بر عهده شرکت است. در مواردی که ساختمان از متراژ مشخصی بزرگ تر باشد، اجرا توسط مجری حقوقی انجام می شود. نکته مهم اینکه شرکت های حقوقی مجاز نیستند که هم کار طراحی و نظارت را انجام دهند و هم کار اجرا را. به شرکت مهندسی که صلاحیت اجرا را داشته باشد، مجری حقوقی میگویند و برگهای که از طرف چنین شرکت هایی ارائه میگردد، برگه مجری حقوقی نام دارد.
در صورتی که اشخاصی با پایه های مختلف در یک شرکت مهندسی فعالیت دارند، پایه شرکت بر اساس عضوی که پایه او بالاتر است، تعیین میشود. بر اساس اینکه شرکت خصوصی چه پایهای دارد، مجاز میشود تعداد طبقات خاصی را اجرا کند. به عنوان مثال، شرکت هایی که پایه شان 2 است، مجاز هستند تا حدأکثر اجرای 10 طبقه را عهدهدار شوند. بنابراین، وسعت کار مجری حقوقی به پایه اعضای آن شرکت مرتبط و به آن وابسته است.
قیمت، فروش و خدمات برگه مجری ذیصلاح
شرکت مهندسی آنلاین سازه، با معرفی مهندسان مجرب، آماده همکاری با کارفرمایان گرامی است. با توجه به اینکه در مورد پروژه های بزرگ (بالای 4000 متر) برگه تعهد مسئولیت سازنده ساختمان باید از نوع حقوقی باشد، روی ما حساب کنید. اگر برای پروژۀ عمرانی خود مهندس مجری حقیقی دارای صلاحیت انتخاب کردهاید که مورد تأیید سازمان نظام مهندسی نیز هست، میتوانید برگه مجری حقیقی مورد نیازتان را از ما تهیه کنید. با ارائه مشاوره رایگان امور ساختمانی شما را یاری خواهیم کرد. آنلاین سازه همراه شما تا پلۀ آخر...