طراحی شهرک

خدمات قابل ارائه در این سرویس



طراحی شهرک بر اساس اصول و استانداردها و ضوابط اجرایی آن

طراحی شهرک (Town planning) شامل طراحی شهرک مسکونی، ویلایی، توریستی و غیره است. طراحی خوب ضامن اصول توسعه پایدار است و هر قدر وحدت، تکامل و هماهنگی در طراحی شهرک‌ها رعایت شود، نتیجه کار به ایده‌آل‌ها و استانداردها نزدیک‌تر خواهد شد. مهندسان طراح در شرکت مهندسی آنلاین سازه، با رعایت اصول و ضوابط طراحی شهرک‌ها، با توجه به موضوع شهرک‌ سازی طرحی کامل و همه جانبه به کارفرمایان محترم ارائه خواهند کرد. با ما همراه باشید.

اصول طراحی شهرک

سه مورد اصلی که در مورد طراحی شهرک می‌بایست در درجه اول مد نظر قرار گیرد، عبارتست از:

  1. زمینی که قرار است شهرک در آن ساخته شود.
  2. ساختمان‌ها.
  3. جاده‌ها و مسیرهایی که قرار است ساختمان‌ها و فضاها را به هم پیوند دهد.

طراحی هسته یا مرکز شهرک‌ها مهم است و در زمان طراحی باید توجه بیشتری به این بخش شود. مرکز شهرک، بازدهی بیشتری برای مسکن نسبت به فضای سبز دارد. درک ارتباط صحیح بین عناصر اصلی زمین، ساختمان‌ها و فضا، طراحی پروژه را به سمت استانداردها و ایده‌آل‌ها سوق می‌دهد.

طراحی شهرک مسکونی و ویلایی

یکی از مواردی که در مورد طراحی شهرک های مسکونی همواره در درجه اول اهمیت ها قرار دارد، طراحی بلوک‌ها است. طراحی بلوک‌های مجتمع‌های مسکونی می‌تواند به اشکال زیر صورت گیرد:

  1. خطی
  2. مولکولی
  3. بلوک های با حول حیاط مرکزی
  4. بلوک های با فرم های ترکیبی

1- بلوک‌های خطی

شهرک‌هایی که بلوک‌های مسکونی آن به صورت خطی طراحی و اجرا می‌شوند، تراکم نسبتاً زیادی را در خود جای می‌دهد. اما فاصله بین نماهای بلند، بسیار کم و در حدأقل حالت ممکن خواهد شد. این حالت معایبی به همراه دارد که یکی از مهمترین آن‌ها آلودگی صوتی است. از طرف دیگر، بحث امنیت و راحتی اشخاص در زمان حضور در منزل است. زیرا در مجموعه‌های خطی، احتمال اینکه همسایه‌ها به داخل منازل یکدیگر دید داشته باشند، زیاد است. با این حال، رعایت اصول و استانداردها در طراحی، می‌تواند تا حد زیادی از معایب مذکور بکاهد.

2- بلوک های مولکولی

در مناطق مسکونی متراکم، طراحی بلوک‌های مجتمع‌های مسکونی به صورت مولکولی مناسب و به صرفه نیست. اما اجرای بلوک‌ها به روش مولکولی، در زمین‌های با اندازه و اشکال مختلف، قابلیت انطباق خوبی دارد.

3- بلوک های با حول حیاط مرکزی

هنگامی که از حدأکثر تراکم ممکن پرهیز شده باشد و در مواردی که حیاط ها به اندازه کافی بزرگ باشند، می‌توان از روش طراحی حول حیاط مرکزی استفاده کرد.

4- بلوک های ساختمانی با فرم های ترکیبی

استفاده از فرم ترکیبی در طراحی بلوک‌های ساختمان‌های مسکونی، سبب افزایش بازدهی بنا خواهد شد.

 

شرکت طراحی شهرک مسکونی، ویلایی، توریستی و غیره

 

مراحل طراحی شهرک مسکونی

  1. تنظیم اهداف و سیاست های طراحی کالبدی
  2. مشخص کردن فضاها و کاربری های مورد نیاز شهرک
  3. تعیین ابعاد فضایی
  4. تصمیم‌گیری در مورد نسبت بین واحدهای مسکونی با ابعاد گوناگون
  5. تعیین استانداردهای تراکم مسکونی
  6. گونه‌بندی طراحی کل یک محله مسکونی
  7. گونه‌بندی طراحی کل یک واحد همسایگی
  8. گونه‌بندی طرح بن بست
  9. گونه‌بندی نحوه اتصال ساختمان‌ها
  10. گونه‌بندی معابر و بلوک شهری

نکاتی در مورد طراحی معابر شهرک های مسکونی

  1. طراحی معبر نباید به گونه‌ای باشد که به عنوان یک راه میانبر از محله مسکونی محسوب شود.
  2. حدأقل عرض معابر دسترسی به محل‌های پارک، 5.5 متر است؛ این حدأقل رعایت شود.
  3. برخورد معابر با یکدیگر می‌بایست در زاویه‌های باز صورت گیرد تا دید و امنیت کافی ایجاد شود.
  4. جهت ایجاد مناظر مناسب و پرسپکتیو در یک شهرک مسکونی، می‌توان در زمان طراحی، انتهای معبر را مسدود در نظر گرفت.
  5. معابر را نباید طولانی و مستقیم طراحی کرد. زیرا باعث ایجاد حسی مانند حرکت در زمین مسابقه خواهد شد.
  6. در مواردی که طراحی و اجرای معابر طولانی اجتناب‌ناپذیر است، در سطح معبر باید از سرعت‌گیر یا خطوط منحنی استفاده کرد.
  7. جمع کل طول معابر یک شهرک مسکونی باید در کمترین حد ممکن نگه داشته شود.
  8. شیب بخش پایانی معبر می‌بایست حداقل با زاویه 1.2 باشد. این شیب برای اطمینان از زهکشی لازم است.

 

نکات و اصول طراحی معابر شهرک های مسکونی

 

طراحی شهرک ویلایی

طراحی شهرک ویلایی (villa town planning) زیر مجموعه طراحی شهرک های مسکونی است. شهرک‌سازی ویلایی معمولاً در نواحی حومه و ییلاقی دور از شهرهای بزرگ صورت می گیرد. عبارت شهرک ویلایی ممکن است تداعی کننده یک سری واحدهای مسکونی در شهرهای ساحلی باشد. اما این عبارت طیف گسترده‌تری را شامل می‌شود و مناطق خوش آب و هوا و ییلاقی به دور از دریا و ساحل را نیز در بر می‌گیرد. از آنجا که طراحی ویلاها ذاتاً یک طراحی آزاد و خلاقانه است، طرح‌های ابتکاری و خلاقانه‌ای را می‌توان در مورد طراحی شهرک‌های مسکونی ویلایی پیاده‌سازی کرد.

آنچه باید در طراحی شهرک های ویلایی مورد توجه قرار داد، در نظر گرفتن هماهنگی هر تک واحد ویلایی با بقیه واحدها و کل مجموعه است. دسترسی ساده به طبیعت و بهره‌مندی و لذت از زیبایی‌های طبیعت از دلایل اصلی ساخت ویلاها و شهرک‌های مسکونی ویلایی است. شهرک‌های ویلایی مشمول یک سری قوانین هستند که رعایت آن‌ها الزامی و اجباری است. ویلا به خانه هایی گفته می‌شود که از چهار طرف باز هستند و خانه دیگری به آن متصل نیست. ویلاهای داخل شهرک‌های ویلایی نیز ارتباط اتصالی به هم ندارد اما ساکنان باید قوانین تعریف شده برای شهرک را رعایت کنند.

مزیت های خرید ویلا در شهرک های ویلایی

  1. یکی از مزیت‌های خرید ویلا در شهرک‌های ویلایی، کاهش هزینه خرید ویلا است. از آنجا ویلا سازی داخل شهرک به صورت انبوه و در حجم بالا صورت می گیرد، هزینه نهایی تمام شده کمتر خواهد شد.
  2. امنیت از دیگر مزایا و نقاط قوت شهرک های ویلایی است. نگهبانی و حراست شهرک در ایجاد امنیت و ورود افراد ناشناس به داخل مجموعه نقش دارد. بنابراین، اگر جزء افرادی هستید که به دلایل مختلف، دیر به دیر از ویلای خود استفاده می‌کنند، خرید ویلا در شهرک ویلایی می‌تواند برای شما بسیار مفید باشد.
  3. در مقایسه با ویلاهای منفرد نوساز (خارج شهرکی) نیازی به پرداخت هزینه جهت دریافت مجوز آب و برق نیست.

طراحی شهرک ویلایی می‌تواند به دو صورت باشد:

  1. طراحی که در آن، طرح شهرک در قالب ویلا آپارتمان است.
  2. طراحی که در آن طرح شهرک به صورت ساختمان های ویلایی تک واحدی با فضای باز و نیمه باز انجام می‌شود.

نکات قابل توجه در طراحی شهرک مسکونی ویلایی

  1. ترازهای ارتفاعی و سطح بندی قطعه های واحدهای ویلایی.
  2. در نظر گرفتن اقلیم منطقه.
  3. در نظر گرفتن جذابیت های منطقه از جمله کوه، جنگل، رودخانه، دریا.
  4. بر اساس وسعت شهرک و تعداد واحد ویلاهایی که قرار است ساخته شود، برنامه ریزی لازم صورت گیرد.
  5. نیازهای فضایی، امنیتی، بهداشتی و تفریحی ساکنان در نظر گرفته شود.
  6. اشرافیت واحدهای ویلایی نسبت به یکدیگر.
  7. مراکز خرید محدود و چند منظوره باشد.
  8. بخش برای مراکز بهداشتی و انتظامی در نظر گرفته شود.
  9. هر واحد ویلایی در عین استقلال فضایی و کالبدی، باید تابع قوانین عمومی و کلی باشد.

شرکت مهندسی آنلاین سازه جهت طراحی شهرک مسکونی، ویلایی، صنعتی و توریستی، آماده همکاری با کارفرمایان گرامی است. علاوه بر این‌ها، طراحی معماری، طراحی سازه، طراحی نما، طراحی لنداسکیپ و سایر خدمات ساختمانی ارائه می‌شود. جهت ارتباط با آنلاین سازه، با شماره 90000011 تماس برقرار کنید. همچنین جهت ارتباط آنلاین، از دکمه سبز رنگ درخواست خدمات که در بالای همین صفحه قرار دارد، اقدام کنید. اگر فایل طراحی خاصی مَد نظر دارید، در قسمت بارگذاری فایل برای ما ارسال کنید. درخواست شما در اسرع وقت توسط متخصص مربوطه بررسی شده و طبق زمانی که خودتان تعیین می‌کنید، با شما تماس گرفته خواهد شد.

طراحی شهرک صنعتی

طراحی شهرک صنعتی استانداردها و اصول خاص خود را دارد. مساحت زمینی که برای تفکیک قطعات در نظر گرفته می‌شود، طراحی معابر، محوطه سازی و غیره، اصول خود را دارد. طراحی اصولی معابر و استفاده از اصول صحیح محوطه‌سازی برای شهرک‌های صنعتی مهم است. زیرا در چنین شهرک‌هایی، اوج رفت و آمد در خیابان‌ها و معابر، در زمان خاصی (ساعت شروع و پایان وقت کاری) صورت می‌گیرد. بنابراین، طراح مربوطه باید در زمان طراحی این موضوع را مد نظر قرار داده و عرض لازم را برای خیابان های اصلی و فرعی در نظر بگیرد.

محوطه سازی از نقاط قوت در طراحی شهرک های صنعتی است و تا حد زیادی از حالت صنعتی این شهرک‌ها می‌کاهد. برای کاشت درختان، از درختانی استفاده کنید که بومی هستند، کمترین نیاز به آبیاری دارند و نماینده ویژگی‌های محلی منطقه هستند. در جلو یا پای درختان از بوته‌های کوتاه و چمن استفاده کنید. کاربری هایی مانند کافه‌ها و فروشگاه‌ها تا حد امکان در مجاورت فضاهای باز با طراحی و احداث شوند تا چشم‌اندازی مناسب در زمان استراحت و غذا خوردن ایجاد شود.

موارد قابل توجه

  • شبکه معابر و خیابان های فرعی و اصلی طوری طراحی شود که دسترسی از آن‌ها به مناطق شهری و روستایی اطراف آسان باشد. در عین حال، تمهیداتی جهت محدود کردن رفت و آمد وسایل نقلیه سنگین به مناطق مسکونی و روستایی مجاور در نظر گرفته شود.
  • شبکه حمل و نقل داخل شهرک کارآمد باشد و ظرفیت کافی برای تأمین نیازهای مصارف صنعتی و تجاری و وسایل نقلیه اضطراری داشته باشد.
  • حدأقل عرضی که برای مسیر پیاده روی در نظر گرفته می‌شود، باید 1.5 باشد. چنانچه مسیر مشترکی برای پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری در نظر دارید، این مقدار عرض باید به 2.5 متر افزایش یابد.

جهت اطلاعات تکمیلی و آگاهی از نکات بیشتر در این مورد، حتماً از مقالۀ جالب طراحی شهرک صنعتی دیدن نمایید.

طراحی شهرک گلخانه ای

طراحی چنین شهرک‌هایی نیز اصول و ضوابط خاص خود را دارد. به عنوان مثال، طراحی‌ها می‌بایست به نحوی انجام شود که هزینه روشن ماندن چراغ‌ها و تأمین گرمایش در اقلیم‌های سرد و اقلیم‌هایی که طول فصل سرد بلندتر است، به میزان چشمگیری کاهش پیدا کند. اگر طراحی اصولی و استاندارد انجام شود، می‌توان با فروش بیشتر محصولات کشاورزی، هزینه‌های ناشی از انرژی‌های مصرفی را تا حد چشمگیری کاهش داد. برخی از دیگر مواردی که در طراحی گلخانه و شهرک گلخانه‌ ای می‌بایست مورد توجه باشد عبارتست از:

  • اقلیم منطقه
  • در نظر گرفتن جهت باد غالب (طول گلخانه عمود بر جهت باد غالب منطقه باشد تا هم تهویه داخل گلخانه بهتر صورت گیرد و هم به مقاومت سازه کمک شود).
  • مقیاس گلخانه
  • نوع گیاه مورد کشت (گل، صیفی جات، میوه، قارچ و غیره)
  • سایه‌بان (سازه‌ای متشکل از ستون‌ها، بست‌ها، گیره‌ها و کابل‌ها است).
  • چگونگی دسترسی به شبکه برق، آب‌رسانی، گاز و غیره
  • ارتفاع گلخانه تا زیر ناودانی با توجه به نوع محصول و اقلیم منطقه و مطابق با آن در نظر گرفته و طراحی شود.
  • دریچه‌های جانبی و دریچه‌های سقفی گلخانه باید متناسب با نوع محصول و سطح گلخانه و به نحوی طراحی شود که تهویه به نحو مطلوب انجام گیرد.
  • حریم بین واحدهای گلخانه با تأسیسات مختلف و صنایع مختلف، راه‌ها، کارخانه‌ها و غیره رعایت شود.

مزیت های احداث شهرک گلخانه‌ای

احداث شهرک‌های گلخانه‌ای مزیت‌های زیادی برای دولت‌ها و اشخاص به همراه دارد. احداث چنین شهرک‌هایی صرفه‌جویی در مصرف آب و صرفه‌جویی در نهال‌های کشاورزی را در پی دارد. افزایش تولیدات حاصل از گلخانه‌ها با استفاده از سیستم الکترونیک و همچنین افزایش محصول، از دیگر جنبه‌های مثبت راه اندازی این شهرک‌ها است.

  • افزایش ظرفیت تولید محصولات کشاورزی
  • ایجاد زمینه ای مساعد برای رشد صادرات محصولات کشاورزی

جهت طراحی، اجرا و احداث انواع شهرک ها، اعم از مسکونی، ویلایی، صنعتی، گلخانه‌ای و توریستی با شرکت مهندسی آنلاین سازه در ارتباط باشید. هدف ما کمک به شماست؛ برای دریافت مشاوره رایگان امور ساختمانی از بهترین متخصصان امر، حتماً با ما تماس بگیرید. آنلاین سازه همراه شما تا پله آخر. 90000011