در اواخر قرون وسطی و قرن نوزدهم، استفاده از استین گلس در معماری محبوبیت خود را رفته رفته از دست داد. یکی از دلایل آن، رهبران کاتولیک ها بودند. کاتولیک ها علاقهای به تزئینات پیچیده نداشتند و خواهان ساخت ساختمانهای سادهتر و بدون تزئین بودند.
مورد دیگر که منجر به کمرنگ شدن و عدم استفاده از استین گلس در معماری شد، گروههای پیوریتن (Puritan groups) و پارلمان انگلیس بود. آنها خواهان حذف تصاویر مریم مقدس و تثلیث بودند. همین امر منجر به تخریب مقدار زیادی شیشههای رنگی شد. این تخریبها، در نهایت به دلیل هزینه گزافی که جایگزینی شیشههای رنگی با شیشههای معمولیتر داشت، متوقف گشت.
علاقه به سبک گوتیک در قرون وسطی موجب احیای گوتیک شد. در حدود سال 1740 میلادی، این سبک مجدداً احیا و بازگردانده شد. بسیاری از ثروتمندان قلعه هایی را برای خود ساختند که مطابق با ساختارهای توصیف شده در رمانهای گوتیک بود. محبوبیت احیای گوتیک منجر به ساخت تعداد زیادی کلیسای جدید شد. کلیساهایی که مملو از استین گلس های چشم نواز و خاطره انگیز بودند. با احیای تکنیک های قرون وسطایی تولید شیشه، این ماده به طور گسترده ای توسط هنرمندان سبک گوتیک مورد استفاده قرار گرفت.
استند گلس در قرن نوزدهم و بیستم
در طول قرن نوزدهم، جنبش هنرها و صنایع دستی آمریکا به دنبال انتقال هنر شیشههای رنگی در جایگاه هنرهای مدرن بود. برای این منظور، افرادی مانند فرانک لوید رایت از شیشههای رنگی به عنوان بخشی ذاتی از فضای داخلی مدرسه رایت در پریری استفاده کردند و پنجرههایی منحصر به فرد ایجاد کردند.
عمارت توت فرنگی هیل (1717-1797) در لندن دارای عناصری از شیشههای رنگی قرون وسطایی است. این عمارت برای شخصی به نام هوراس والپول که یک مجموعهدار مشتاق هنر استیند گلس است، بازسازی و نصب شده است. هنگامی که استین گلس شروع به پیدایش مجدد کرد، بسیاری از شرکتهای انگلیسی آن را در نمایشگاه بزرگ کریستال پالاس در سال 1851 ارائه کردند.
در طول قرن بیستم، شیشه های رنگی در جنبش هنر و صنایع دستی و هنر نو مطرح در طراحی داخلی مورد استفاده قرار گرفت. تولید کنندگان معاصر استیند گلس، از هنر باستانی ساخت شیشههای رنگی برای تقویت عناصر معماری امروزی استفاده میکنند.