قیمت روز تیرآهن، مشخصات، کاربردها و نحوه محاسبه وزن آن
قیمت تیرآهن به عوامل مختلفی از جمله کارخانه سازنده (مثل فایکو و اهواز) ابعاد (تیرآهن 20، 22 و غیره) و انواع، استاندارد (IPE یا INP)، قیمت بازار جهانی آهن، قیمت سنگ آهن و میزان تقاضا برای خرید آن بستگی دارد. هزینه حمل و نقل نیز بر قیمت نهایی تأثیر گذار است. IPE استاندارد تیرآهن در ایران و اروپا و INP استاندارد کشورهایی مانند چین و روسیه است. جهت خرید و تأمین بیواسطۀ انواع تیرهای فولادی، با شرکت مهندسی آنلاین سازه در تماس باشید. ما در اسرع وقت محصول مورد نیاز شما را به دستتان میرسانیم. برشکاری و سایر خدمات مربوطه نیز ارائه میشود. سرعت در ارائه خدمات، امکان عودت بار تا دو روز و پرداخت وجه در محل، وجه تمایز ماست. با ما تماس بگیرید: 66396090-021
قیمت تیرآهن و نکات قابل توجه برای خرید
عرضۀ تیرهای فولادی به دو صورت انجام میشود: شاخهای و کیلویی. تیرآهن معمولی و لانهزنبوری به صورت شاخهای فروخته میشود. بنابراین، قیمت آنها بر اساس هر شاخه تعیین میگردد. لیست قیمت روز تیرآهن، در ادامه و در جداولی ارائه شده است.
میتوانید خرید خود را به صورت آنلاین نیز انجام دهید. قبل از آن، به منظور اطمینان از قیمت لحظهای، با کارشناسان فروش ما تماس بگیرید: 66396090 – 021
بعد از سفارش کالای مورد نظرتان، یک پیشفاکتور برای شما تدوین و ارسال میشود. پس از تأیید پیشفاکتور از سوی شما، بار ارسال خواهد شد. بار طی یک روز کاری به دستتان خواهد رسید. مشتری میتواند وجه نهایی را پس از دریافت بار و تأیید آن پرداخت کند.
اطلاعات مفید در زمان خرید
- پرکاربردترین سایزهای تیر آهن کدامند؟ 14، 16، 18، 20 و 22
- استاندارد طول تیرآهن چقدر است؟ 12 متر است. آنلاین سازه بنا بر درخواست مشتری، طولهای سفارشی نیز عرضه میکند.
- مهمترین کارخانهها و برندهای تیرآهن در ایران کدامند؟ کارخانههای اهواز، فایکو و تبریز، از مهمترین و بهترین برندهای این محصول در ایران به شمار میروند.
- بهترین و باکیفیتترین برند تیرهای فولادی در ایران چیست؟ تیرآهن ذوب آهن اصفهان. محصول این کارخانه کیفیت بالاتری داشته، از استانداردهای جدول اشتال تبعیت میکند و نسبت به سایر کارخانهها و برندها سنگینتر است.
- آنلاین سازه خدمات برش هم ارائه میدهد؟ بله، خدمات برش با CNC و هوا برش، در اندازههای دلخواه وجود دارد.
تیرآهن مورد نیاز خود را از شرکت مهندسی آنلاین سازه خریداری کنید چون:
- کارشناسان ما از ابتدا تا انتهای فرایند خرید همراه شما بوده و در صورت بروز هر مشکلی، تا رفع کامل آن در کنار شما خواهند بود.
- عرضه فروش این آهن آلات، جزء خدمات تخصصی ماست؛ آنلاین سازه محصول مورد نیاز شما را با بهترین کیفیت و با قیمت کارخانه ارائه میدهد.
- به منظور رضایت خاطر مشتری، دریافت وجه در محل تحویل بار خواهد بود.
- جهت افزایش اعتماد مشتریان گرامی، امکان عودت بار تا دو روز کاری وجود دارد.
- امکان بارگیری از نزدیکترین بنگاه یا کارخانه نزدیک به محل پروژه شما وجود دارد. این امکان از هزینه حمل و نقل میکاهد و برای مشتری مقرون به صرفهتر خواهد بود.
محاسبۀ وزن تیرآهن چگونه است؟
برای محاسبه وزن تیرآهن، عرض بال، ضخامت بال، ارتفاع جان و ضخامت جان لازم است. برای این منظور، میتوانید از جدول اشتال استفاده کنید. به عنوان مثال، از جدول اشتال، قسمت IPE وزن یک متر از سایز مقطع مورد نظر را برداشت کرده و در طول آن ضرب میکنیم. طول شاخههای تیرآهن در ایران 12 متر است و در شاخههای 12 متری تولید میشوند.
برای محاسبۀ وزن دوبل، کافیست طول تیرآهن را دو برابر در نظر بگیرید.
تیرآهن چیست؛ استانداردها و کاربرد آن
تیرآهن معمولی (I-Beam) یک پروفیل ساختمانی و از آهن آلات اصلی و کاربردی در صنعت و ساخت و ساز محسوب میشود. وقتی از مقطع عرضی به تیرآهن معمولی نگاه کنید، شکلی شبیه حرف I انگلیسی دارد. زیرا ارتفاع مقطع عرضیِ آن، از عرض بالها بیشتر است. تیرآهن I معمولاً از فولاد سازهای ساخته میشود، اما ممکن است از آلومینیوم و استیل (تیر استیل) نیز ساخته شود. تفاوت تیرآهن با هاش، در میزان پهنا و ضخامت بال و جان و در نتیجه، میزان مقاومت نهایی آنهاست و همین امر بر قیمت آنها تأثیرگذار است. INP و IPE از استانداردهای تیرآهن نوع I میباشد و کاربرد آن در ساخت تیر و ستون است. همچنین برای ساخت سپری آهنی کاربرد دارد.
تیر آهن فولادی نورد شده (rolled steel joist) که به اختصار RSJ نام دارند، متداولترین نوع تیر آهن I است که در استانداردهای انگلیس و اروپا به ترتیب به عنوان Universal Beams (UBs) و Universal Columns (UCs) شناخته میشود. UCها بیشتر برای جهت گیری عمودی برای حمل بارهای محوری مانند ستونها در ساختمانهای چند طبقه مناسب هستند.
رایجترین تیرآهن I در ایالات متحده آمریکا، تیرآهن W شکل wide-flange است. انواع S شکل نیز از دیگر استانداردهای آمریکایی است که در آن، سطح لبه داخلی موازی نیست. تیر آهن I هم به تنهایی و هم همراه با مصالح دیگر مانند بتن، در ساختمان سازی مورد استفاده قرار میگیرد. بیشترین استفاده آن در صنعت ساخت و ساز (ساخت و سازهای مسکونی و تجاری) است. علاوه بر این، در قاببندی کف وسایل نقلیه، ساخت ماشینآلات و تجهیزات، ساخت سکوهای دریایی و منو ریل نیز کاربرد دارد.
تیر I بسته به متریال یا موادی که در ساخت آن به کار میرود، به سه روش تولید میشود:
- نورد گرم که رایجترین روش است.
- نورد سرد.
- اکستروژن.

ویژگیها و مشخصات تیرآهن
هر تیر فولادی از سه بخش تشکیل شده است: یک تکه آهنی ضخیم و دوبال موازی با هم که بر این تکه آهنی عمود هستند و آن را در برگرفتهاند. تکه آهنی "جان تیر آهن" نام دارد. به بیان دیگر، قسمت افقی بالایی و پایینی تیرآهن را بال یا فلنج (flange) و قسمت میانی عمودی آن را جان تیرآهن (web) میگویند. این مشخصات در ناودانی هم دیده میشود. فشاری که بر تیر وارد میآید، توسط بالها و جان تحمل میشود. میزان مقاومت در برابر تنش و بارهای وارده، با اندازۀ تیر (طول بالها و جان) مرتبط است. بال در برابر نیروهای خمشی و جان در برابر نیروهای برشی مقاومت میکند. به طور کلی، تیرآهنهای سایز 14، 16، 18، 20 و 22 پرکاربردترین هستند.
اصطلاحات کاربردی و اختصارهای رایج تیر آهن در دنیا:
اصطلاحات کاربردی و اختصارهای انواع تیرآهن
|
اصطلاحات |
حروف اختصاری |
ارتفاع بال |
H |
ضخامت بال |
Tg |
عرض بال |
b |
ضخامت جان |
ts |
سطح مقطح |
A |
وزن هر متر |
G |
انواع تیرآهن
- تیر آهن I شکل.
- تیر آهن H شکل یا همان هاش.
تیرآهن معمولی و هاش، برخی اوقات با یکدیگر اشتباه گرفته میشوند. I-Beam کاربرد تقریباً مشابهی با هاش دارد؛ اما بال آن باریکتر است. تیر I یک فرم بسیار کارآمد برای تحمل بارهای خمشی و برشی است. از طرف دیگر، به دلیل آنکه ظرفیت سطح مقطع آن در جهت عرضی کاهش یافته است، در تحمل پیچش ناکارآمد است. از تیر فولادی I میتوان برای فواصل 10 تا 30 متر استفاده کرد؛ اما نوع هاش میتواند برای دهانههای تا بیش از 100 متر هم استفاده شود.
استانداردهای تیرآهن
- INP از استانداردهای I-Beam در کشورهایی مانند چین و روسیه است.
- IPE از استانداردهای I-Beam در ایران و اروپا است.
هر کدام از استانداردهای مذکور، ویژگیها و کاربرد خاص خودشان را دارند که در ادامه توضیح داده شده است.
تفاوت تیر فولادی INP با IPE چیست؟
همانطور که در شکل زیر دیده می شود، در IPE ضخامت بالها از نوک بال تا محل اتصال بال به جان، یکنواخت و یک اندازه است. ضخامت جان IPE نسبت به INP کمتر و عرض بال آن بیشتر است. زمانی که به مقطع تیرآهن INP نگاه میکنیم، شیب ملایمی را از نوک بال به محل اتصال بال به جان میبینیم. بنابراین، از مشخصههای INP این است که ضخامت بال ها از نوک بال به سمت محل اتصال بال به جان، افزایش مییابد. IPE و INP از جمله تیرآهنهای وارداتی هستند. چین و روسیه هر دو نوع را تولید میکنند و هر دو نوع در ایران موجود است. در زمان خرید، تفاوت آنها را در نظر داشته باشید.

تیرآهن لانه زنبوری
برای اینکه تیر آهن بتواند تنشهای خمشی را بهتر تحمل کند، جان را به صورت ذوزنقه برش داده و آن را به هم جوش میدهند. حفرههایی که در طول جان هستند، شش ضلعی و شبیه لانه زنبور است. به همین دلیل به آنها تیرآهنهای لانه زنبوری گفته میشود. وجود حفره در این تیرآهنها از یک طرف باعث سبک شدن وزن آن شده و از طرف دیگر، باعث کاهش مقاومت برشی میشود.
تفاوت بین I-Beam و میلگرد مورد استفاده در سازه
I-Beam یکی از اجزای اصلی ساختمان های اسکلت فلزی و ساختمان های اسکلت بتنی محسوب میشود. با توجه به کاربرد زیاد تیرهای فولادی I و میلگرد در ساخت سازهها، در اینجا اشاره کوتاهی به تفاوتهای بین این دو شده است.
- تیر فولادی I از جمله اعضای اصلی سازه است اما میلگرد به عنوان یکی از مواد یا مصالح ساختمانی محسوب میشود.
- در مهندسی سازه، I-Beam میتواند از فولاد، RCC و یا ترکیب چند متریال ساخته شود، در حالیکه میلگرد مربوط به سازه، معمولاً از فولاد ساخته میشود.
مراحل ساخت تیر آهن و روشهای بُرش آن
تیرهای فولادی از شمش آهن ساخته و تولید میشوند. شمشها را توسط یک جک هیدرولیکی به داخل کوره هدایت میکنند تا پخته شوند. در این مرحله دمای کوره را به 1100 درجه سانتیگراد میرسانند تا برای مرحلۀ نورد آماده شود. بعد از آن، نوبت به مرحلۀ رافینگ است. شمشها از طریق رولها وارد مرحلۀ رافینگ میشوند. در این قسمت، طیّ سه مرحله از قطر شمشها کاسته شده و در عوض، به طولشان افزوده میشود. در نهایت، محصولات آماده شده را در طولهای مشخص برش میدهند.
دو روش برای برش وجود دارد:
- برش به روش برنول یا هوا برش: در این روش، شعلۀ بنفش رنگی از گاز استیلن و اکسیژن، از لولهای به نام برنول منتشر میشود و برش صورت می گیرد.
- برش به روش کوپال: توسط دستگاههای برش سنگین که مجهز به برش گیوتین است صورت میگیرد.