قرنیزها در انواع بسیار متنوعی تولید و در ساختمان ها مورد استفاده قرار میگیرند. این تنوع هم در ساختار و هم در جنس آنهاست. بنابراین، زمانی که شما قصد انتخاب قرنیز برای خانه یا ساختمانتان دارید، ترکیب تنوع جنس و ساختار آن، گزینههای بیشماری پیش روی شما قرار میدهد. در این بخش انواع قرنیز را هم از نظر سبک و ساختار و هم از نظر جنس بررسی کردهایم. با کسب اطلاعات مناسب در این زمینه، میتوانید بهترین نوع آن را برای ساختمان خود انتخاب کنید.
انواع قرنیز از نظر سبک و ساختار
این روزها قرنیزها از نظر شکل ظاهری و ساختار بسیار متنوع هستند. دلیل آن هم استفاده از این مصالح برای کاربردهای گوناگون و در ساختمانهای مختلف است. بدون شک، قرنیزی که برای پوشش دادن سطح در یک ساختمان اداری استفاده میشود، تا حد زیای با انواعی که جهت زیبایی در یک خانه لوکس مورد استفاده قرار میگیرد، تفاوت دارد. همچنین فضای پشت قرنیز هم در انتخاب آن تاثیر زیادی دارد.
1- قرنیز ساده
همانطور که از نام این قرنیزها مشخص است، ساختاری ساده دارند. در واقع، سطح آنها هیچ گونه برجستگی نداشته و در اکثر موارد از تزئینات خاصی هم در آنها استفاده نمیشود. این موارد به دلیل سادگی، معمولا سبک و ارزان هستند که البته این موضوع تاثیر در نمای آنها نمیگذارد. قرنیز ساده با ساختار انواع ساختمان سازگار بوده و از سطح جذابیتی مناسبی هم برخوردار است. این نمونهها در جنسهای مختلفی هم تولید میشوند که با توجه به نوع ساختمان تان، میتوانید جنس مناسب آن را انتخاب کنید.
2- انواع برجسته
با این که امروزه در بسیاری از ساختمانها از قرنیز ساده استفاده میشود، اما نوع برجسته هم کاربردهای خاص خود را دارد. این نوع قرنیز معمولا جهت زیبایی بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد و با توجه به طرح خود، میتواند حس شیک و لاکچری بودن را به خانه اضافه کند. این نمونهها هم میتوانند در جنس های مختلفی از جمله سنگ، چوب و حتی پی وی سی تولید شوند. با این حال، در اکثر موارد قرنیزهای برجسته جنس سنگی دارند.
3- قرنیز انعطاف پذیر
این نمونهها دارای ساختاری انعطافپذیر بوده و تا حدودی میتوانند نسبت به تغییر شکل مقاومت نشان دهند. خاصیت انعطافپذیری قرنیزها به آنها کمک میکند تا در اثر فشار ناشی از قرار گرفتن اشیاء مقاومت داشته و خراب نشوند. این در حالی است که سایر انواع قرنیز با ایجاد فشار بالا، دچار آسیب دیدگی و شکستگی خواهند شد. ام دی اف با روکش وینیل یکی از رایجترین نمونههای قرنیز انعطافپذیر به شمار میآید که برای دکوراسیون داخلی منازل یا ساختمانهای اداری بسیار مناسب هستند.
4- قرنیزهای جدا شونده
زمانی که از قرنیزهای ثابت استفاده میکنید، همیشه باید همین شکل را در خانه یا ساختمان تان تحمل کنید. مگر این که قرنیز را به صورت کامل جدا کرده و نمونه دیگری جایگزین آن نمایید. اما انواع جدا شونده دارای خاصیت جا بجایی هستند. به عبارت دیگر، در دو یا چند لایه ساخته شده و شما میتوانید به دلخواه نسبت به جداسازی یا اتصال آنها اقدام کنید. این قرنیزها تنوع مناسبی را هم برای شما به همراه خواهند داشت. با این حال، نسبت به سایر نمونهها با استقبال زیادی مواجه نبوده و در برخی موارد خاص استفاده میشوند.
5- قرنیزهای با ارتفاع بلند
این مصالح کاربردی از نظر ارتفاع هم تنوع بسیار زیادی دارند. شما باید با توجه به عوامل گوناگونی از جمله نمای داخلی ساختمان تان، کاربرد آن، ارتفاع دیوارها و موارد این چنینی دیگر، ارتفاع قرنیزتان را انتخاب کنید. قرنیزهای با ارتفاع بلند هم در جنسهای مختلف تولید شده و به ساختمانهایی که دیوارهای بلندی دارند، نمای زیبایی میبخشند. این نمونه همچنین در صورتی که نیاز به محافظت از دیوار تا ارتفاع بالاتری وجود داشته باشد، بسیاری کاربردی هستند.
6- قرنیز تاشو
این نمونه برخلاف سایر موارد که شکلی و ثابت و یک تکه دارند، از دو یا چند تکه مختلف تشکیل شده و امکان تا زدن آن وجود دارد. در بسیاری از موارد، لبههای قرنیز تا ۱۸۰ درجه به هر طرف تغییر میکنند و امکان نصب آن با زاویه مناسب برای شما فراهم خواهد بود. قرنیزهای تاشو علاوه بر کف ساختمان، گاهی اوقات برای افزایش زیبایی بین دیوارها و سقف هم نصب میشوند. این نمونه معمولا از جنس ام دی اف ساخته شده و تنوع رنگ و طرح بالایی دارد. پس اگر دنبال طرحی یک تکه برای قرنیز هستید که در عین حال سنتی نباشد، نمونههای تاشو بهترین گزینه پیش روی شما به حساب میآیند.