انتقال صفحات مشبک روفیکس به محل مورد نظر و جوشکاری آنها بر روی برشگیرهای تیرهای فرعی، اولین قدم در اجرای roofix slab است. قالب یا صفحه roofix باید به نحوی بر روی تیرهای فرعی قرار داده شود که جهت پروفیلهای قالب، عمود بر جهت تیرهای فرعی باشد. فاصله تیرهای فرعی از یکدیگر میبایست یک متر باشد. آنها باید عمود بر تیرهای اصلی قرار بگیرند.
جوش دادن برشگیر بر روی تیرها
در مرحله بعد، شبکه میلگرد بدون نیاز به اسپِیسر بر روی روفیکس نصب میشود و برشگیرها روی تیرها جوش داده میشود. بُرشگیرها بر روی تیرهای فرعی نصب میشود تا نیروی افقی را از پوشش بتنی سقف به تیرهای فولادی منتقل کند. برای سهولت در اجرای این سقف، از گل میخ به عنوان برشگیر استفاده میشود. نقش برشگیر، انتقال نیروهای افقی از سقف به تیرهای فولادی است. برشگیر مانع جدا شدن پوشش بتنی از روی تیر میشود و میتوان گفت نقش مهار را بازی میکند. بر روی قالب، سوراخهایی ایجاد میشود که محل قرارگیری گُلمیخها است. گلمیخها از این سوراخها عبور داده میشوند تا تمام قالب در تماس با بال فوقانی تیرهای فرعی قرار گیرد. علاوه بر گُلمیخ، میتوان از سایر اتصالات برشی مثل ورق تخت و مارپیچ نیز استفاده کرد. اما به دلیل سهولت اجرای گُلمیخ، معمولاً از آن استفاده میشود.
به طور کلی، میتوان برشگیرها را قبل از نصب تیرها بر روی آنها نصب کرد. اما به دلیل احتمال کنده شدن گلمیخها در حین انتقال تیر، بهتر است آنها را بعد از نصب تیرها بر روی آنها اجرا کرد.
در مرحلۀ بعد، به منظور ایجاد ارتفاع کافی برای قرار دادن شبکه میلگردها، چندین فاصله دهنده یا اصطلاحاً اسپیسر (Spacer) بر روی تیرها نصب میشود.
بتن ریزی
عملیات بتنریزی آخرین مرحله از اجرای سقف روفیکس است. در مرحله بتنریزی، برخلاف اجرای دالهایی مانند سقف وافل یا سقف کوبیاکس، نیازی به ویبره نیست. اما در صورت ویبرهزنی، این کار باید به درستی و با دقت انجام شود تا مقاومت فشاری بتن کاهش پیدا نکند.
در صورتی که ضخامت بتنریزی بیشتر از 12cm است، استفاده از بتن مگر (سبک) به عنوان پوشش سطح روفیکس (لایه اول) پیشنهاد میشود. این امر در صورتیکه که بتن مورد استفاده از نوع خود متراکم باشد نیز توصیه میشود. متراکم کردن بتن بر روی روفیکس به راحتی با استفاده از تخته ماله امکانپذیر است. برای اینکه شیره بتن از منافذ یا شبکههای صفحه روفیکس خارج نشود، اسلامپ مناسب برای بتن دال باید بین 3 تا 5 سانتیمتر باشد.
در زمان بتن ریزی، روفیکس وسط دهانه حدود یک سانتیمتر خیز بر میدارد. این امر باعث میشود تا عمق مقطع مرکب بتنی دال در وسط دهانه افزایش پیدا کند.