طبق گزارش انجمن تولیدکنندگان فولاد کشور از آمار تولید محصولات فولادی در دو ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۲ نسبت به فروردین و اردیبهشت سال قبل، تقریبا اکثر این مقاطع با افزایش تولید مواجه شده اند. بیشترین افزایش تولید با ۷.۸ درصد مربوط به مقاطع طویل فولادی بود. کمترین میزان افزایش هم با ۲.۸ درصد برای آهن اسفنجی ثبت شده است. در این میان، تنها مقاطع تخت فولادی با افت تولید مواجه گردید. ظرفیت تولید مقاطع تخت، ۱.۴ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل، پایین آمده است. چگونگی روند ظرفیت تولید برخی از مهمترین محصولات فولادی در دو ماهه نخست امسال و تغییرات آنها نسبت به سال گذشته، در ادامه بیان شده است.
مقاطع طویل فولادی
ظرفیت تولید مقاطع طویل فولادی در فرودین و اردیبهشت ماه سال جاری به ۲ میلیون و ۱۸۷ هزار تن رسیده است. این در حالی است که ظرفیتت تولید مدت مشابه سال قبل این محصولات، ۲ میلیون و ۲۸ هزار تن بوده که رشد ۷.۸ درصدی را نشان میدهد.
شمش فولادی
بعد از مقاطع طویل فولادی، بیشترین رشد تولید مربوط به شمشهای فولادی است. میزان تولید این محصولات پایه و کاربردی هم از ۵ میلیون و ۸۸۵ هزار تن در سال گذشته به ۶ میلیون و ۳۱۹ هزار تن رسده است. در واقع شمشهای فولادی با ۷.۴ درصد افزایش، بعد از مقاطع طویل بالاترین آمار افزایش ظرفیت تولید را به خود اختصاص داده اند.
محصولات فولادی
محصولات نهایی صنعت فولاد هم در دو ماهه ابتدایی سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش ۳.۶ درصدی را تجربه کرده اند. ظرفیت تولید این محصولات در کشور از ۳ میلیون و ۷۹۷ هزار تن در سال قبل به ۳ میلیون و ۹۳۲ هزار تن رسیده که افزایش قابل توجهی را نشان میدهد.
آهن اسفنجی
آهن اسفنجی با ۲.۸ درصد رشد تولید نسبت به سال قبل، کمترین آمار رشد در ماههای فروردین و امسال را به خود اختصاص داده است. ظرفیت تولید این ماده اولیه مهم صنعت فولاد برای امسال ۶ میلیون و ۷۲۳ هزار تن میباشد. در حالی که طی همین بازه زمانی در سال گذشته، ۶ میلیون و ۵۳۷ هزار تن آهن اسفنجی تولید شده بود.
مقاطع تخت فولادی
در میان محصولات فولادی گوناگون، مقاطع تخت تنها مواردی هستند که در دو ماهه نخست سال نه تنها رشدی را ثبت نکرده، بلکه با افت میزان تولید مواجه شدهاند. ظرفیت تولید این مقاطع طی فروردین و اردیبهشت سال گذشته، یک میلیون و ۷۶۹ هزار تن بود. اما این میزان در سال جاری به ۱ میلیون و ۷۴۵ هزار تن رسیده است. به این ترتیب، شاهد کاهش ۱.۴ درصدی یا به عبارتی ۲۴ هزار تنی مقاطع تخت فولادی نسبت به دو ماهه ابتدایی سال قبل بوده ایم.