بر اساس الزامات سازه LSF در ایران، طراحی این ساختمانها میبایست طبق آیین نامههای ۰۵-ASCE ،۲۰۰۳IBC و ویرایشهای بعد از آن انجام گیرد. رعایت موارد مربوط به انرژی، از نکات اجرایی سازههای LSF است که باید مطابق مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان رعایت شود. الزامات سازه LSF در آیین نامه ۲۸۰۰ ایران و مبحث 6 و 19 مقررات ملی ساختمان ایران آورده شده است. به طور کلی، به منظور اجرای سازههای سبک در سراسر دنیا، قوانین و ضوابط خاصی در نظر گرفته شده است. این قوانین، از طریق آیین نامهها و دستورالعملهای گوناگون ابلاغ میشود. در ایران هم برای اجرای این ساختمانها، اصول و چارچوبهای مشخصی وجود دارد. این اصول، اغلب از آیین نامههای ملی یا معتبر بینالمللی پیروی میکنند. مهمترین ضوابط و الزامات سازههای LSF که باید در حین طراحی و اجرا رعایت گردد، در ادامه بیان شده است.
در مناطق با خطر نسبی کم، متوسط و زیاد امکان اجرای سازههای lsf به عنوان قاب ساختمانی ساده با دیوار برشی بتن مسلح وجود دارد. مطابق آیین نامه ۲۸۰۰ ایران، این امر حداکثر برای ۵ طبقه با ارتفاع ۱۸ متر از تراز پایه وجود دارد. همچنین، در چنین مناطقی، میتوان با اجرای مهاربندی قطری، امکان ساخت سازه های LSF تا حداکثر ۲ طبقه (ارتفاع ۷.۲۰ متر) از تراز پایه وجود دارد. بر اساس آیین نامه ۲۸۰۰ ایران، ساخت سازههای lsf در مناطق لرزه خیز با خطر نسبی بسیار زیاد، مجاز نیست. این مورد از دیگر الزامات مهم سازههای LSF است.
سحر کوه فر
لیسانس زمینشناسی کاربردی، ارشد پترولوژی، سئوکار، نویسنده محتوای وبسایت؛ دارای مقالات تخصصی کنفرانسی و علمی - پژوهشی در زمینۀ زئولیت. علاقهمند به سنگها، فلزات، نفت و گاز و ژنز آنها در زمین و روشهای اکتشاف آنها؛ حامی زمین و محیط زیست...