همانند سازههای بتنی و فولادی، برای اجرای سازههای پیش ساخته هم ابتدا باید طراحی انجام گرفته و نقشههای معماری و اجرایی بر اساس آن تهیه شوند. با تکمیل این مراحل، امکان شروع ساخت سازه وجود خواهد داشت. این فرایند هم خود دارای مراحل مختلفی است که برخلاف سایر انواع سازه، امکان پیشبرد کار در بخشهای مختلف به صورت همزمان وجود دارد. مهمترین اجزای این نوع سازهها که امکان ساخت شان به صورت همزمان و همچنین مرحله به مرحله وجود دارد، به صورت زیر است.
- پِی ریزی و فونداسیون
- نصب دیوارها و اسکلت سازه
- اجرای سقف سازه
- پوشش خارجی و داخلی سازه
- نصب تأسیسات
- نصب درب و پنجره

1- پی و فونداسیون
همانند سازههای فولادی و بتنی، اولین مرحله در اجرای سازههای LSF ایجاد فونداسیونی مناسب است. تفاوتی که در اینجا وجود دارد، ارتفاع پی ساختمان در سازههای LSF است. ارتفاع پی در این ساختمان ها به دلیل سبک بودن وزنشان و استفاده برای اجرای ساختمانهای کم ارتفاع، تا حدودی کمتر است. به طور میانگین، برای این نوع سازهها شالودهای به عمق حدود ۵۰ سانتیمتر ایجاد میشود. پس از این که شالوده آماده شد، آرماتور بندی و قالببندی انجام میگیرد. در آخر هم انکر بولتها در فاصلههایی مشخص و استاندارد کار گذاشته میشوند تا بتوانند دیوارها را به خوبی نگه دارند.
2- نصب دیوارها و اسکلت سازه
دومین مرحله در اجرای سازههای LSF، مربوط به نصب دیوارها و اسکلت اصلی ساختمان است. در این مرحله دیوارهای باربر یا حمال نصب خواهند شد. وظیفه این دیوارها، دریافت بارهای عمودی و افقی و انتقال آنها به کف سازه میباشد. این دیوارها همچنین از سازه در برابر نیروهای ناشی از باد، زمین لرزه و سایر عوامل این چنینی، محافظت میکنند. مهمترین مصالح مورد استفاده در نصب و برپایی این دیوارهای باربر، تراک، استاد و پانلهای گچی هستند. تراک و استاد به ترتیب اعضای افقی و عمودی سازههای پیش ساخته هستند. ابتدا باید این دو المان نصب شده و سپس پانلهای گچی به صورت کشویی در آنها تعبیه گردند. برای جلوگیری از آسیب سازه LSF در برابر نیروی باد و غیره، از یک سری مهاربندهای موقت استفاده میشود. این مهاربندها به انتهای قالبها و استادهای میانی متصل میگردند.
3- اجرای سقف سازه LSF
بعد از آنکه نصب دیوارها تکمیل شد، اجرای سقف آغاز میگردد. سقف یکی از بخشهای مهم در این نوع سازهها است که از تنوع بالایی برخوردار بوده و بسته به محیط جغرافیایی محل ساخت اجرا میشود. خرپاهای سقفی و تیر ریزی مسطح دو نمونه از رایجترین شیوههایی هستند که برای اجرای سقف سازه LSF مورد استفاده قرار میگیرند. در صورتی که از روش تیر ریزی مسطح استفاه شود، تیرها را در امتداد استادها قرار میدهند تا بار سقف مستقیما به این اعضای عمودی و از آن جا به پی ساختمان وارد شود. ذکر این نکته هم الزامی است که پوشش سقف سازههای پیش ساخته در بیشتر موارد به صورت خشک و گاهی اوقات بتن درجا اجرا میشود.
4- پوشش داخلی و خارجی سازه
سازههای پیشساخته دارای ظاهری نسبتا مناسب هستند. با این حال، هم در بخش داخل و هم خارج ساختمان آنها را با مصالح دیگری پوشش میدهند تا ظاهری زیباتر داشته باشند. مزیت سازه LSF در این بخش، امکان استفاده از انواع مصالح سنتی و مدرن برای پوشش دهی است. برای مثال، سقف این سازهها معمولا با بتن یا تختههای چوبی و گچی پوشش داده میشوند. امکان پوشش دهی نمای داخلی ساختمان نیز با روشهای گوناگونی وجود دارد که دیوار پوش، رنگ، کاغذ دیواری، کاشی و گچ برخی از مهمترین آنها به شمار میآيند. اجرای نمای خارجی ساختمان را نیز میتوان با استفاده از ملات خشک و تر انجام داد.
5- نصب تاسیسات
اجرای تاسیسات هم در سازههای پیش ساخته نسبت با سایر سازهها تا حد زیادی سادهتر است. برای مثال، جهت عبور لولههای آب و گاز و سیم کشی در سازههای بتنی نیاز به کند و کاوهای زیادی وجود دارد. این در حالی است که سازه LSF دارای فضایی مناسب برای رد شدن این تاسیسات بوده و نیاز به اتلاف هزینه و انرژی جهت این امر وجود ندارد. لولههای مورد استفاده در این سازهها هم عمدتا از نوع پی وی سی و سوپر پایپ است که مقاومتی تقریبا برابر با لولههای فولادی و چدنی دارند. اما از نظر وزن نسبت به آنها سبکتر بوده و انعطاف پذیری بالاتری هم دارند.
6- نصب درب و پنجره
تقریبا آخرین مرحله در ساخت سازههای LSF، نصب درب و پنجره در بخشهای مختلف ساختمان است. البته امکان انجام مراحل مختلف به صورت همزمان در این سازهها وجود داشته و به همین خاطر بعد از تکمیل دیوارها و سقف، میتوانید درها و پنجرهها را کارگذاری کنید. جنس درب و پنجره مورد استفاده در ساختمانهایی که با سازه LSF ساخته میشوند هم بسیار متنوع بوده و شما میتوانید از انواع پی وی سی، آلومینیوم و غیر استفاده کنید. در برخی موارد، دیوارهای جداکننده هم در مراحل آخر کارگذاری میشوند. اگر چه عمدتا همزمان با اجرای دیوارهای باربر و اسکلت ساختمان به این نوع دیوارها هم پرداخته میشود.