ورق آلوزینک یا گالوالوم (Aluzinc plate/ sheet) یک صفحه فلزی از جنس فولاد است که سطح آن، با پوششی متشکل از عناصر آلومینیوم، روی و سیلیس پوشش داده شده است. این محصول به نام زینک آلوم (Zincalume) یا گالوالوم (Galvalume) نیز شناخته میشود. چگالی یا وزن مخصوص ورق آلوزینک g/cm3 7.85 است. مقاومت عالی در برابر خوردگی در بسیاری از شرایط جوی، تنها یکی از مزایای زینک آلوم است. تفاوت ورق آلوزینک با گالوانیزه در ماندگاری بهتر آلوزینک و موارد متعدد دیگری است که در ادامه بیان شده است. همین تفاوتها منجر به تفاوت قیمت این دو صفحه فلزی میگردد. از کارخانه های تولید کننده ورق گالوالوم میتوان به کارخانه هفت الماس و شهرکرد اشاره کرد.
پلیت آلوزینک یک صفحۀ فلزی فولادی نورد سرد است که یک پوشش ترکیبی از عناصر آلومینیوم (55%)، روی (43.4%) و سیلیکون (1.6%) بر سطح آن پوشانده شده است. در واقع پلیت مادر یا پایه برای تولید این محصول، ورق سیاه است. وجود آلومینیوم در این آلیاژ یک مقاومت فیزیکی و وجود عنصر روی یک مقاومت الکتروشیمیایی در محصول ایجاد میکند. آلوزینک به نام زینک آلوم (Zincalume) یا گالوالوم (Galvalume) نیز شناخته میشود. این محصول در دمای حدود °C6000 درجه سانتیگراد تولید میشود و چگالی آن g/cm37.85 است. این ورقها سطحی صاف و نرم، یک دست و براق دارد و رنگ پایۀ آن ها سفید نقره ای است و با این مشخصه ها میتوان آنها را شناسایی کرد.
ساختار گالوالوم از فولاد، آلومینیوم، سیلیکون و روی تشکیل شده است که یک ساختار کریستالی چهارتایی فشرده را تشکیل میدهد. این ساختار چهارتایی، یک پوشش خاص را تشکیل میدهد و باعث میشود تا محصول، مقاومت بسیار خوبی در برابر بیشتر خوردگیها داشته باشد. همچنین مقاومت حرارتی خوبی دارد و در دماهای نزدیک به 315 درجۀ سانتیگراد پایدار است.
ورق آلوزینک و گالوانیزه در نگاه اول شبیه هم به نظر میرسند. تفاوت این دو پلیت در نحوۀ تولید، ظاهر و میزان سختی آنها است. همین تفاوتها منجر به تفاوت قیمت این دو محصول نیز خواهد شد. برای تولید کویل گالوانیزه، کوره حدأقل دو بار در ماه نیاز به تمیزکاری دارد. اما این تمیزکاریها در مورد تولید کویلهای گالوالوم کمتر است و همین امر هزینهها را کاهش می دهد.
این محصول اغلب در صنعت عایق کاری و تهویه استفاده میشود؛ اما کاربردهای دیگری هم دارد. از جمله:
ورق گالوالوم همانند سایر ورق های فلزی، به صورت شیت و رول عرضه میشود اما به لحاظ ابعاد و سایز، همانند صفحات فولادی تنوع زیادی ندارد.
تولید بر اساس استانداردهای زیر صورت میگیرد:
صفحات زینک آلوم مقاومت بسیار خوبی در برابر آب، رطوبت و خوردگیهای ناشی از آن دارد. بنابراین، به راحتی و بدون نگرانی میتوان از آنها در ساخت و ساز ساختمانهای مناطق مرطوب به ویژه شمال و جنوب کشور استفاده کرد. همچنین برای ساخت سقف سولهها و سالنهای صنعتی، به ویژه در صنایعی که بخارات ناشی از کار زیاد است، بسیار کارآمد میباشد. یکی از مزیتهای بسیار خوب این صفحات این است که در برابر آسیب دیدگیهای سطحی، ویژگی ضد زنگ بودن خود را از دست نمیدهند.
از دیگر ویژگی ها و مزایای ورق آلوزینک می توان به موارد زیر اشاره کرد:
قیمت ورق آلوزینک نسبت به ورق گالوانیزه گرم بالاتر است. کارخانه تولید کننده، ضخامت و ابعاد ورق بر قیمت آن تأثیر گذار است. ورق روغنی، ورق گالوانیزه و ورق رنگی به لحاظ کاربرد، نزدیکترین صفحات فلزی به آلوزینک هستند. اما گاه یک اشتباه در انتخاب با توجه به نیاز کاری شما، میتواند هزینههای جانبی مضاعفی برایتان رقم بزند. در عین حال، یک انتخاب دقیق و مناسب با نیاز کاری، علاوه بر ماندگاری و دوام بالاتر، از هزینههای اضافی که بعدها گریبان گیر شما خواهد شد (تعمیر، مرمت و یا تعویض) تا حد زیادی میکاهد.
آلوزینک یک محصول بسیار سازگار با محیط زیست است؛ 100٪ قابل بازیافت میباشد و میتوان از آن در محوطههای سرپوشیده و محیط های باز استفاده کرد. جهت استعلام و خرید این محصول، با کارشناسان ما در شرکت مهندسی آنلاین سازه تماس بگیرید. ما محصول مورد نیاز شما در اسرع وقت به دستتان میرسانیم. امکان ارائه فاکتور رسمی وجود دارد. جهت خرید، شما میتوانید تنها 30 درصد مبلغ را واریز کنید و باقی هزینه را در زمان تحویل بار واریز کنید. این تنها بخشی از ارزشی است که آنلاین سازه برای مشتریان عزیز قائل شده است. کارشناسان ما از ابتدای فرایند خرید تا پایان، شما را پشتیبانی خواهند کرد. با ما تماس بگیرید: 90000011؛ آنلاین سازه همراه شما تا پلۀ آخر...
سحر کوه فر
لیسانس زمینشناسی کاربردی، ارشد پترولوژی، سئوکار، نویسنده محتوای وبسایت. علاقهمند به سنگها، فلزات، نفت و گاز و ژنز آنها در زمین و روشهای اکتشاف آنها؛ حامی زمین و محیط زیست...