نازک کاری

خدمات قابل ارائه در این سرویس



نازک کاری ساختمان چیست، چه نکاتی دارد و شامل چه مراحلی است؟

نازک کاری ساختمان به بیان ساده، عبارتست از عملیاتی که منجر به زیبایی بخشیدن به فضای داخلی و خارجی سازه شده و آن را قابل سکونت می‌کند. نصب درب و پنجره، عایق کاری سرویس‌های بهداشتی، ایزوگام و گچ بُری سقف و نقاشی دیوارها، از جمله آیتم‌ها و مراحل نازک‌کاری محسوب می‌شوند. لیست نازک کاری ساختمان (از جمله نازک‌کاری دیوار و سقف) و نکاتی که باید در حین اجرا مورد توجه قرار گیرد، در ادامه بیان شده است. با آنلاین سازه همراه باشید.

 

نازک کاری ساختمان چیست؟

نازک کاری ساختمان عملیات پایانی مربوط به تکمیل ساخت یک سازه است تا آن را به محلی برای زندگی تبدیل کند. اندودکاری، سنگ کاری و سرامیک کاری، عایق کاری و نقاشی دیوارها و درب‌ها از جمله این عملیات هستند. در واقع می‌توان گفت نازک کاری‌ها روی سفت کاری‌ها و تأسیسات برقی و مکانیکی انجام می‌شود. این عملیات بعد از آخرین مرحلۀ سفت کاری یعنی تیغه چینی و نصب تأسیسات در دستور کار قرار گرفته و تا پایان کار تکمیل شدن ساختمان ادامه خواهد داشت. به زبان ساده، می‌توان گفت نازک‌کاری، عمدتاً جنبه‌های زیبایی، ظاهری و بصری یک سازه ساختمانی را در بر می‌گیرد. به عنوان مثال، گچ بری های زیبایی که در سقف برخی ساختمان‌ها می‌بینیم و همچنین سنگ کاری، سرامیک کاری و کاشی کاری، همگی جزء نازک کاری محسوب می‌شوند.

نازک کاری ساختمان چیست؟

 

نازک کاری ساختمان شامل چه مراحلی است؟

نازک کاری ساختمان بعد از سفت کاری و اجرای تأسیسات برقی و مکانیکی انجام می‌شود و شامل آیتم ها و مراحل زیر است:

  • نصب درب و پنجره.
  • کاشی کاری، سنگ کاری و سرامیک کاری دیوارها.
  • کف کاری (اجرای سرامیک، موزاییک و یا سنگ های مخصوص کف).
  • عایق کاری اولیه یا به اصطلاح آب بندی حمام، سرویس های بهداشتی و آشپزخانه.
  • نازک کاری دیوار (اجرای اندود گچ و خاک، سفیدکاری، رنگ کاری، اجرای قرنیز).
  • نازک کاری سقف؛ شامل گچ‌بُری و تزئینات سقف مثل اجرای سقف کاذب و همچنین عایق کردن بام (عایق بندی ثانویه).
  • اجرای نما (نمای داخلی و نمای خارجی).
  • تمیز کاری.

شرکت مهندسی آنلاین سازه گروهی متشکل از مهندسان سازه، عمران و معماری، آماده همکاری با کارفرمایان گرامی در تمام زمینه‌های ساختمانی، از جمله نازک‌کاری است. تمامی مراحل نازک کاری که در بالا ذکر شد، به بهترین نحو و با بالاترین کیفیت ارائه می‌گردد.

جهت درخواست خدمات مورد نظر خود روی کادر سبز رنگِ درخواست خدمات که در بالای همین صفحه قرار دارد کلیک کنید. سپس ثبت نام کرده و خدمات درخواستی خود را در کادر مربوطه شرح دهید. در صورتیکه فایل خاصی دارید، می‌توانید در قسمت بارگذاری فایل، آن را آپلود کنید تا به دست ما برسد. در کادر مربوط به زمانِ تماس، تایم مورد نظرتان را انتخاب کنید تا پس از بررسی فایل یا درخواست شما توسط کارشناس امر، در زمانی که خودتان تعیین کرده اید، با شما تماس گرفته شود. جهت استعلام قیمت نیز روی دکمه استعلام قیمت کلیک کنید و مراحلی مشابه مراحل قبل را طی کنید تا قیمت خدمات مورد نظرتان به شما اعلام شود.

جهت مشاوره رایگان امور ساختمانی و آگاهی بیشتر از خدمات ما، با شماره 66396090 – 021 تماس بگیرید.

 

مصالح نازک کاری ساختمان

بسته به اینکه در کدام مرحله از نازک کاری قرار داشته باشیم، از مصالح مختلفی استفاده می‌شود. با توجه به اینکه مراحل این عملیات در بالا ذکر شد و با آن آشنا شدیم، به راحتی می‌توانیم مصالح نازک کاری را بشناسیم. این مصالح عبارتند از:

  • گچ.
  • ماسه و سیمان.
  • خاک از جمله خاک رس.
  • سنگ، کاشی و سرامیک.
  • قیرگونی یا ایزوگام جهت عایق کاری.

 

عایق کاری اولیه و ثانویه در نازک کاری ساختمان

عایق کاری حمام و سرویس‌های بهداشتی شامل عایق کاری دیوار و کف با قیر گونی (و در مواردی ایزوگام) است. بهتر است اول دیوارها عایق کاری شوند و پس از اتمام دیوارها، عایق کاری کف انجام شود. زیرا در این صورت، از آسیب قیرگونی بر اثر راه رفتن و رفت و آمد جلوگیری می‌شود. همانطور که گفته شد، برای انجام عایق کاری سرویس‌های بهداشتی از قیرگونی استفاده می‌شود. قیر هم خاصیت چسبندگی بسیار خوب دارد و هم نفوذناپذیر است. یعنی از نفوذ آب و رطوبت به خارج از محیط حمام و سرویس های بهداشتی جلوگیری می‌کند.

عایق کاری ثانویه شامل قیرگونی کردن یا ایزوگام کردن پشت بام است. در موارد لازم، ممکن است این کار در مورد دیوارهای بیرونی نیز انجام شود. انجام عایق کاری در زمان بارندگی مجاز نیست. همچنین این کار نباید بر روی سطوح مرطوب یا زمانی که سطح مرطوب است انجام شود. ایجاد زیر سازی مناسب قبل از شروع کار بسیار مهم است.

 

نازک کاری سقف سازه

نازک‌کاری سقف را می‌توان شامل دو مرحله دانست:

  1. مرحله‌ای که مربوط به عایق کاری سقف از پشت بام می‌شود (عایق کاری ثانویه که در بالا توضیح داده شد)
  2. مرحله‌ای که مربوط به زیبا سازی و شکیل کردن سقف از فضای داخلی ساختمان است. مثل اجرای سقف کاذب، چسباندن گچ بری یا اجرای گچ بُری با دست بر روی گچ سقف.

اجرای انواع سقف کاذب علاوه بر اینکه نوعی نازک کاری محسوب می‌شود، در زیبا کردن محوطه داخل خانه و محیط های کاری نیز مؤثر است.

 

نازک کاری دیوار

نازک‌کاری دیوار به نوبه خود از چند مرحله تشکیل شده که یکی پس از دیگری انجام می‌شود. نازک کاری دیوار و مراحل مختلف آن عبارتست از:

  1. شمشه گیری
  2. اجرای ملات گچ و خاک
  3. سفید کاری
  4. کُشته کشی
  5. رنگ کردن دیوار و یا استفاده از کاغذ دیواری و دیوار پوش
  6. اجرای قرنیز

مراحل نازک کاری دیوار ساختمان

 

1- شمشه گیری دیوار

شمشه بنایی، یک ابزار بنایی به شکل پروفیل و به طول 0.5 تا 3 متر است. جنس آن می‌تواند از فولاد یا چوب باشد. از شمشه بنایی برای یکدست کردن (تراز کردن) ملات دیوار یا کف و ایجاد سطح صاف استفاده می‌شود. منظور از شمشه‌گیری دیوار، انجام عملیاتی است که طی آن، هر گونه اعوجاج از سطح دیوار رفع شود و سطحی صاف و هموار ایجاد گردد. برای انجام این کار، در ابتدا یک بخش از دیوار را در نظر می‌گیرند (معمولاً یکی از گوشه های بالای دیوار). سپس با گچ و ماله، یک سطح صاف بر روی دیوار ایجاد می‌کنند. این سطح صاف می‌شود یک مرجع و بر اساس آن، بخش‌های دیگر دیوار را تراز می‌کنند تا به لحاظ سطح یکنواخت شود. سپس گوشه دیگری از دیوار را در نظر می‌گیریم و کارهای مرحله قبل را تکرار می‌کنیم.

حالا دو بخشی را که قبلاً انتخاب کرده بودیم و سطحی صاف در آن ایجاد کرده بودیم را با ریسمان به هم وصل می‌کنیم. سپس در زیر ریسمان، با فواصل یک متری یا کمتر، با استفاده از گچ و سیمان نقاط مسطحی ایجاد می‌کنیم. سپس نقاط مذکور را شاقول کرده و در بخش های پایین دیوار نیز سطوح صاف ایجاد می‌کنیم. حالا نوبت به شمشه کشی و صاف کردن و یکدست کردن همه سطوح دیوار است.

2- اجرای ملات گچ و خاک

قبل از گچ کاری یا به اصطلاح سفید کاری دیوار، یک لایه از مخلوط گچ و خاک رس در سطح دیوار ایجاد می کنیم. استفاده از خاک همراه با گچ، علاوه بر اینکه روند یا زمان گیرش گچ را کند می‌کند، به لحاظ اقتصادی نیز به صرفه‌تر است. کند شدن زمان گیرش گچ، فرصت کافی به بنا می‌دهد تا بتواند بدون عجله و با دقت کار خود را انجام دهد. ملات گچ و خاک شامل نسبت 50 به 50 از گچ و خاک رس است که با مقدار مناسبی از آب، ترکیب شده است.

3- سفید کاری یا نازک کاری گچ

از گچ ساختمانی برای نازک کاری دیوار و سفید کاری آن استفاده می‌شود. گچ ساختمانی باید خشک و عاری از کلوخه باشد. مرحله سفید کاری شامل استفاده از ملات گچ است. برای این منظور، گچ خالص را با آب مخلوط می‌کنند. ملات گچ خالص بسیار زودگیر است و بلافاصله پس از ساخت، باید مورد استفاده قرار گیرد. برای صاف کردن گچ بر روی دیوار از ماله مخصوص این کار استفاده می‌شود.

4- کشته کشی از مراحل نازک کاری دیوار ساختمان

ترکیب شیمیایی گچ خالص به نحوی است که پس از ترکیب شدن با آب، در زمانی کوتاه حالت خود را برای استفاده در سفید کاری دیوار از دست می‌دهد. در این صورت به اصطلاح گفته می شود که گچ مرده است. گچ مرده پس از خشک شدن خیلی دیر سخت می‌شود. این ویژگی سبب شده است تا از گچ مرده برای صاف کردن بخش‌هایی از دیوار استفاده شود که قبلا نتوانسته بودیم آن طور که باید آن را صاف کنیم.

5- رنگ آمیزی دیوار

نقاشی یا رنگ آمیزی دیوار، از مراحل پایانی نازک کاری دیوار است. البته بسته به شرایط کاربری محوطه و سلیقه کارفرما، بجای رنگ آمیزی ممکن است از کاغذ دیواری و انواع دیوار پوش‌ها استفاده شود. آنچه که مهم است، انتخاب رنگ مناسب، متناسب با نوع کاربری و متناسب با محوطه و محیط داخلی است. جنس رنگ مورد استفاده نیز بسیار مهم است. استفاده از رنگ روغنی و ترکیب متناسب آن با رنگ مات، کمک می‌کند تا بتوانید به راحتی دیوار را تمیز کنید و به اصطلاح دیوار قابل شستشو باشد. اگر رنگ خاصی برای مبلمان، پرده و سایر اکسسوری‌های منزل یا محیط کار خود در نظر دارید، رنگ یا کفپوش دیوارها را نیز متناسب با آن انتخاب کنید. از مقوله رنگ در دکوراسیون داخلی غافل نشوید!

6- اجرای قرنیز

اجرای قَرنیز را می‌توان آخرین مرحله از نازک کاری دیوار محسوب کرد. قَرنیز نوار باریکی است که در پایین‌ترین قسمت دیوارهای داخلی ساختمان (نزدیک کف) دیده می‌شود. قرنیز دور تا دور دیوار اجرا می‌شود و عرض یا پهنای آن 10 تا 15 سانتی‌متر است. از قرنیز به منظور جلوگیری از نفوذ رطوبت و آسیب به بخش‌های پایینی دیوار و همچنین شکیل شدن ظاهر دیوار و نمای داخلی محوطه استفاده می‌شود. جنس قرنیز می‌تواند از سنگ، چوب، MDF و یا PVC باشد. به علت ماندگاری بهتر سنگ، معمولاً از سنگ، به ویژه سنگ چینی، گرانیت، مرمریت، تراورتن و مرمر استفاده می‌شود. اما بسته به نوع طراحی داخلی فضا و نوع متریال کف، از انواع دیگر نیز استفاده می‌شود. مثلاً در مورد کف پوش‌های چوبی و استفاده از چوب در دکوراسیون داخلی، اجرای قرنیز چوبی یا ام دی اف مناسب‌تر است.

 

نازک کاری روی هبلکس

هبلکس نوعی بتن است که توسط حباب های هوا متخلخل شده است. با استفاده از این بتن، بلوک‌هایی به نام بلوک هبلکس ساخته می‌شود. در ساخت دیوار، هبلکس می‌تواند جایگزین آجر و مصالح قدیمی شود. وجود سیلیس، این بلوک را به مصالحی مقاوم در برابر حرارت و آتش تبدیل کرده است. دیوارهای داخلی ساختمان، بهترین عضو سازه برای استفاده از هلبکس هستند. نازک کاری روی دیوارهای ساخته شده با هلبکس نیز همانند سایر دیوارهاست. نکته‌ای که در رابطه با استفاده و به کارگیری آن وجود دارد، این است که باید در مورد دیوارهای داخلی ساختمان مورد استفاده قرار گیرد. همچنین در زمان اجرا باید از انواعی خاصی از چسب ها استفاده شود.

 

نمای داخل و خارج ساختمان

اجرای نمای داخل و خارج سازه ساختمانی را می‌توان جزء آخرین مراحل نازک کاری در نظر گرفت. چگونگی اجرای نمای داخلی بر دکوراسیون داخلی تأثیرگذار است. بنابراین، اگر طراحی داخلی خاصی مد نظر دارید و تمایل دارید تا طراحی مدنظرتان اجرا شود، آن را با پیمان کار خود یا مجری نمای داخلی در میان بگذارید تا تطابق‌های لازم در حین کار صورت گیرد.

پس از گذراندن تمامی مراحل بالا، نوبت به تمیز کاری است. تمیز کاری کمک می‌کند تا کارهایی که در مراحل قبل، انجام شده بود، بیشتر جلب توجه کند.

چنانچه به یک پیمانکار مجرب و متعهد برای اجرای نازک کاری پروژه ساختمانی خود نیاز دارید، حتماً از خدمات ما در گروه مهندسی آنلاین سازه بهره‌مند شوید. می‌توانید درخواست خود را به صورت آنلاین به ما ارائه دهید تا پس از بررسی با شما تماس بگیریم. همچنین می‌توانید با شماره 66396090 – 021 با ما ارتباط برقرار کنید. بهترین ها را از دست ندهید و با ما تماس بگیرید: 66396090 – 021؛ آنلاین سازه همراه شما تا پله آخر...

 

نکات نازک کاری ساختمان

  • در زمان آب‌بندی یا عایق‌کاری سرویس های بهداشتی، حمام و در صورت لزوم آشپزخانه، ابتدا عایق بندی دیوارها را انجام دهید. سپس کاشی و سرامیک دیوارها را اجرا کرده و عایق بندی کف را به مرحله آخر موکول کنید. این کار باعث می شود عایق بندی کف بهتر و با کیفیت‌تر انجام شود و قیرگونی یا ایزوگام ها در حین رفت و آمد و راه رفتن، آسیب نبینند.
  • قبل از اجرای سرامیک، از تراز بودن سطح زیر کار اطمینان حاصل کنید. گونیا بودن گوشه ها (کُنج‌ها) نیز فراموش نشود.
  • برای زیر کاری دیوار، می‌توانید از گچ ساختمانی مخصوص مصارف عمومی و زیر کاری استفاده کنید.
  • برای سفید کاری، از گچ ساختمانی مخصوص سفید کاری استفاده کنید.
  • زمانی که سطح مرطوب است، انجام قیرگونی یا ایزوگام را تا زمان خشک شدن کامل، به تعویق اندازید.
نکات مهم در نازک کاری دیوار چیست؟
نازک کاری دیوار ساختمان
نازک کاری سقف و دیوار
مراحل نازک کاری دیوار؛ اجرای قرنیز