تحلیل بازار فولاد کشور طی خرداد ماه ۱۴۰۳

 Vote: 3 person
تحلیل بازار فولاد کشور طی خرداد ماه ۱۴۰۳

بازار مقاطع فولادی کشور طی خرداد 1403 در رابطه با محصولاتی مثل میلگرد آجدار، تیرآهن، نبشی و ناودانی با افزایش قیمت همراه بود. تعداد محدودی از مقاطع هم افت جزئي قیمت را تجربه کردند. افزایش قیمت ارز طی خرداد ماه، یکی از دلایل اصلی افزایش قیمت آهن و فولاد است. قیمت دلار آزاد در اولین روز خرداد ماه ۵۷،۷۵۰ تومان اعلام شد. اما در آخرین روز کاری این ماه به ۵۹،۲۸۰ تومان رسید و حدود ۱،۵۳۰ تومان افزایش داشت. افزایش تدریجی قیمت ارز به‌ویژه در نیمه اول خرداد، یکی از محرک‌های اصلی رشد قیمت‌ها بوده است. اما بجز ارز و دلار، عوامل دیگر هم در افزایش قیمت فولاد طی خرداد موثر بوده اند. برخی از مهمترین این عوامل عبارتند از:

  • افت قیمت‌ پایه اکثر محصولات فولادی طی اردیبهشت ماه
  • تحریک معاملات زنجیره فولاد در حلقه‌‌‌های ابتدایی و میانی
  • قرار گرفتن در فصل سنتی تقاضا
  • نگرانی از کاهش اجباری تولید آهن آلات طی هفته‌‌‌های آینده به دلیل محدودیت برق

در خرداد ماه ‍۱۴۰۳، روند معاملات مقاطع فولادی در بازار بورس کالا هم مقداری بهبود یافت. برای مثال روز چهارشنبه ۱۶ خرداد، ۷۰ هزار تن از ۲۴۱ هزار تن میلگرد عرضه شده در بورس کالا معامله شد. به این ترتیب، حدود ۳۰ درصد میلگرد عرضه شده در رینگ فیزیکی به فروش رفت. اگر چه ۷۰ هزار تن رقم قابل توجهی نیست، اما بالاترین میزان فروش میلگرد در بورس کالا از ابتدای سال 1403 محسوب می‌شود. البته بازار فولاد ایران همچنان در وضعیت رکود قرار داشته و نتوانسته خود را از این شرایط خارج کند. تقاضای زیادی برای محصولات فولادی وجود ندارد و انبارهای نوردکاردان، انباشته از مقاطع فولادی است. در این میان، اکثر فعالان حوزه فولاد هم منتظر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری هستند.

تغییرات قیمتی مقاطع فولادی در خرداد ماه 1403

از ابتدای خرداد ماه سال جاری، بیشتر محصولات فولادی با افزایش قیمت همراه شده و روند صعودی را طی کردند. تنها تعداد محدودی از برندهای ورق سیاه افت جزئي قیمت را تجربه کردند. انواع مختلف پروفیل هم اغلب با ثبات قیمتی همراه بوده و نوسانات زیادی نداشتند. تغییرات قیمتی تعدادی از مهمترین مقاطع فولادی طی خرداد ماه ۱۴۰۳، به شرح ذیل است:

مقاطع طویل فولادی

میلگرد آجدار

تقریبا تمامی برندهای میلگرد آجدار، طی یک ماه اخیر با افزایش قیمت همراه شده اند. اگر چه میزان رشد قیمت این محصول برای کارخانه‌های مختلف، متفاوت است. کارخانه فولاد میانه یکی از برندهایی است که بیشترین افزایش قیمت میلگرد را به ثبت رسانده است. قیمت میلگرد آجدار ۱۴ استاندارد A3 این کارخانه از ۲۳،۱۳۲ تومان در ابتدای خرداد به ۲۴،۷۲۷ تومان در انتهای این ماه رسید. به این ترتیب، هزار و ۵۹۵ تومان به ازای هر کیلوگرم افزایش قیمت را تجربه کرد. البته افزایش قیمت میلگرد در برخی برندها، جزئي‌تر بود. برای مثال، میلگرد ذوب آهن اصفهان، استاندارد A3، در آخرین روز کاری خرداد، ۲۴،۵۴۵ تومان عرضه شد. قیمت این محصول در ابتدای ماه ۲۴،۲۷۳ تومان بود. به این ترتیب، طی یک ماه، ۲۷۲ تومان افزایش داشته است.

دیگر کارخانه‌های تولیدکننده میلگرد، عمدتا شرایطی مشابه کارخانه فولاد میانه داشته و رشد قابل توجه قیمتی را ثبت کردند. حتی برآیند افزایش قیمت برخی برندهای میلگرد از جمله آناهیتا گیلان و شاهرود، نزدیک به ۲ هزار تومان است. قیمت هر کیلوگرم میلگرد آجدار ۱۴ (استاندارد A3) برندهای مختلف در آخرین روز کاری خرداد ماه، به صورت زیر بوده است:

  • میلگرد ظفربناب: ۲۵،۱۴۰ تومان
  • میلگرد نیشابور: ۲۴،۴۵۰ تومان
  • میلگرد ابهر: ۲۴،۱۸۰ تومان
  • میلگرد امیرکبیر: ۲۴،۴۵۰ تومان
  • میلگرد فایکو: ۲۴،۵۰۰ تومان
  • میلگرد بافق یزد:‌ ۲۴،۸۲۰ تومان
  • میلگرد شاهرود:‌ ۲۵،۲۷۰ تومان
  • میلگرد جهان فولاد سیرجان: ۲۳،۹۱۰ تومان
  • میلگرد شاهین بناب: ۲۳،۰۹۰ تومان
  • میلگرد راد همدان: ۲۵،۹۷۰ تومان
  • میلگرد آناهیتا گیلان:‌ ۲۵،۷۳۰ تومان
  • میلگرد کاشان:‌ ۲۵،۱۸۰ تومان
  • میلگرد قائم: ۲۴،۴۵۰ تومان
  • میلگرد آریان فولاد: ۲۴،۸۲۰ تومان
  • میلگرد هیربد: ۲۴،۵۵۰ تومان
  • میلگرد پردیس: ۲۴،۱۸۰ تومان

بازار فولاد ایران طی خرداد 1403، تغییرات قیمت میلگرد آجدار

قیمت تیرآهن

تیرهای فولادی هم مانند میلگرد، طی خرداد ماه ۱۴۰۳ در اکثر برندها با افزایش قیمت همراه شدند. البته برآیند قیمت تیرآهن برخی کارخانه‌ها هم طی این ماه ثابت بوده و تغییری نداشت. هر شاخه تیرآهن ۱۶ ذوب آهن اصفهان در آخرین روز کاری خرداد، ۵ میلیون و ۱۳۶ هزار تومان عرضه شد. همین محصول در ابتدای ماه، ۵ میلیون و ۶۳ هزار تومان به فروش می‌رسید که افزایش ۷۳ هزار تومانی را نشان می‌دهد. هر کیلوگرم تیرآهن ۱۴ ذوب آهن هم از ۲۵،۰۹۱ تومان در ابتدای ماه به ۲۶،۵۴۵ تومان در انتهای خرداد رسید. به این ترتیب، حدود هزار و ۴۵۴ تومان به ازای هر کیلوگرم افزایش را تجربه کرد. میزان افزایش قیمت تیرآهن در برخی برندها بیشتر هم بود. برای مثال، هر شاخه تیرآهن ۱۴ کرمانشاه از ۳،۲۷۳،۰۰۰ تومان در ابتدای خرداد به ۳،۶۳۶،۰۰۰ تومان در انتهای ماه رسید و ۳۷۳ هزار تومان افزایش یافت.

بازار آهن کشور طی خرداد 1403؛ تغییرات قیمت تیرآهن

قیمت پروفیل زد

برآیند قیمتی پروفیل Z طی آخرین ماه بهار 1403، تقریبا در تمامی برندها و سایزها با کاهش جزئی همراه شد. اکثر کارخانه‌های تولیدکننده پروفیل زد، دهه اول خرداد ماه نرخ فروش خود را افزایش دادند. دهه دوم خرداد قیمت این محصول عمدتا ثابت بوده و دهه آخر ماه، وارد روند نزولی شد. با وجود این، برآیند تغییرات این ماه برای اکثر برندهای پروفیل Z، به صورت جزئی منفی بوده است. برای مثال، قیمت هر کیلوگرم پروفیل Z*16 اصفهان با ضخامت ۲.۵، در آخرین روز کاری خرداد ماه ۳۶،۰۹۰ تومان اعلام شد. در حالی که همین محصول ابتدای ماه ۳۶،۱۸۱ تومان به فروش می‌رسید. بنابراین طی یک ماه اخیر، حدود ۹۱ تومان کاهش قیمت داشته است.

تغییرات قیمتی پروفیل سبک

قیمت پروفیل سبک در طول خرداد ماه، نوسانات خاصی نداشته است. به نحوی که تقریبا تمامی کارخانه‌ها، این محصول را با همان قیمت ابتدای ماه عرضه کردند. برای مثال، هر کیلوگرم پروفیل ۰.۷*۲۰*۱۰ تهران در آخرین روز کاری خرداد ماه، با قیمت ۵۰ هزار و ۹۱۰ تومان عرضه شد. این سایز پروفیل در اولین روز ماه هم با نرخی مشابه به فروش می‌رسید و تغییر قیمت نداشته است. دیگر ابعاد پروفیل مبلی هم روندی مشابه داشته و طی خرداد ماه، با ثبات قیمت همراه بودند.

مقاطع تخت فولادی

قیمت ورق سیاه

روند قیمتی ورق سیاه فولادی در آخرین ماه بهار ۱۴۰۳، برای برندهای مختلف متفاوت بود. به این صورت که برخی کارخانه‌ها قیمت ورق سیاه خود را کاهش داده و برخی دیگر مقداری افزایش دادند. اما تقریبا همه برندها، در نیمه اول خرداد ماه افزایش و در نیمه دوم این ماه، کاهش قیمت را ثبت کردند. برآیند قیمت ورق سیاه فولاد مبارکه در برخی ضخامت‌ها افزایشی و در برخی دیگر کاهشی بود. برای مثال، قیمت شیت‌های ۴ میل فولاد مبارکه با ابعاد ۱۲۵۰*۲۵۰۰ از ۳۴،۹۰۹ تومان در ابتدای ماه به ۳۵،۱۸۲ تومان در آخر ماه رسید. به این ترتیب، ۲۷۳ تومان افزایش ثبت کرد. این در حالی است که قیمت شیت‌های ۸ میل اکسین اهواز با ابعاد ۲۰۰۰*۱۲۰۰۰، حدود ۱،۲۷۲ تومان کاهش یافته و در آخرین روز کاری خرداد، به قیمت هر کیلوگرم ۳۹،۵۰۰ تومان عرضه شدند.

تغییرات قیمت ورق سیاه طی خرداد 1403

ورق گالوانیزه

برخلاف ورق سیاه، شیت‌های گالوانیزه تقریبا در تمامی برندها با افزایش قیمت همراه شدند. اما میزان رشد قیمتی این ورق‌ها در برندهای مختلف، یکسان نبود. هر کیلوگرم ورق گالوانیزه رول شهریار تبریز با ضخامت ۲.۵ و عرض ۱۰۰۰ میلیمتر، در آخرین روز کاری خرداد با قیمت ۵۹،۳۶۳ تومان به فروش رسید. همین محصول در ابتدای خرداد ماه، با قیمت ۵۷،۷۲۷ تومان عرضه می‌شد که افزایش حدود ۱،۶۳۶ تومانی را نشان می‌دهد. سایر برندهای ورق گالوانیزه هم در آخرین ماه بهار ۱۴۰۳، روند مشابهی داشته و با افزایش قیمت همراه شدند. برای مثال، قیمت ورق گالوانیزه رول شهرکرد با ضخامت ۰.۴ و عرض ۱۰۰۰ میل، از ۴۵،۵۴۵ تومان به ۴۶،۱۸۱ تومان رسید. به این ترتیب، ۶۳۶ تومان افزایش قیمت را تجربه کرد.

نوسانات قیمتی بازار آهن طی خرداد 1403؛ ورق گالوانیزه

بازار آهن در آینده نزدیک

در حال حاضر، عوامل خارجی موثر بر بازار فولاد عمدتا در ثبات قرار دارند. برآیند قیمت نفت خام طی یک ماه اخیر، کمتر از ۱ دلار تغییر داشته و همچنان در محدود ۸۰ دلار معامله می‌شود. بازارهای جهانی فولاد هم در وضعیتی همراه با ثبات قرار گرفته و سیگنال افزایشی یا کاهش خاصی ندارند. جنگ اسرائیل و غزه فرسایشی شده و همچنان ادامه دارد. حتی صحبت‌هایی مبنی بر گسترش آن به لبنان شنیده می‌شود. وضعیت انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ابهام قرار دارد و هنوز نمی‌توان برنده قطعی را پیش بینی کرد.

در چنین شرایطی، آینده بازار فولاد ایران بیشتر به عوامل و فاکتورهای داخلی بستگی دارد. تعدادی از مهمترین فاکتورهای داخلی، به شرح ذیل است:

  • کاهش تقاضا: تقاضای داخلی برای مقاطع فولادی کاهش یافته و بیشتر تولیدکنندگان محصولات خود را در انبارها ذخیره کرده اند.
  • شرایط صادرات فولاد:‌ قوانین دست و پاگیر و الزام ارائه ارز صادراتی به سامانه نیما، تمایل تولیدکنندگان به صادرات را کاهش داده است. این در حالی است که ظرفیت تولید واقعی فولاد کشور به ۳۲ میلیون تن در سال رسیده و به دلیل تقاضای پایین داخلی، باید بخش عمده آن صادر شود.
  • محدودیت برق: با ورود به فصل تابستان، محدودیت برق برای صنایع مختلف از جمله فولادی‌ها آغاز می‌شود. این موضوع می‌تواند موجب کاهش تولید و افزایش قیمت فولاد شود. البته شنیده شده که واردات برق از ارمنستان و ترکمنستان در حال بررسی است.

در حالی که تاثیر عوامل داخلی بر بازار فولاد چندان امیدوارکننده نیست، اکثر فعالان این حوزه منتظر انتخابات ریاست جمهوری هستند. تعیین رئیس جمهور جدید در ۸ تیر ۱۴۰۳ و مشخص شدن سیاست ارتباطی او با جهان، ممکن است تکلیف بازار فولاد را هم مشخص کند!


لطفا به این مطلب امتیاز دهید و ما را در بهینه کردن مطالب یاری نمایید.
one star rate
%0
two star rate
%0
three star rate
%0
four star rate
%0
five star rate
%100
 میانگین رای: 3 نفر

نظرات ( 0 )


ارسال پیام