در صنف خریداران و فروشندگان آهن و فولاد، شاید بتوان سال 1402 را سال میلگرد آجدار دانست! محصولی پُرکاربرد و پُرخرید و فروش که تا به اینجای سال را تقریباً با رکود گذرانده است. تا حدی که آمارها نشان از کاهش بسیار چشمگیر خرید آن دارد. به طور کلی، مصرف مقاطع فولادی طویل در کشور، نسبت به سال قبل (1401) 0.2 درصد کاهش یافته است. این 0.2 درصد معادل 13 تن است. با وجود ثبات و افت اندک قیمت میلگرد آجدار طی ماه آخر تابستان و دو ماه پاییز، باز هم بازار خرید و فروش این محصول همانند سالهای قبل جان نگرفت. این نشان از نبود نقدینگی و کساد بازار ساخت و ساز سازندگان مسکن دارد. البته این کاهش 0.2 درصدی تنها مختص کاهش مصرف میلگرد نیست و شامل مقاطع طویل دیگر مثل نبشی، ناودانی، تیرآهن و هاش نیز میشود. مقاطعی که عمدتاً در کارهای ساخت و ساز و عمرانی استفاده دارند.
در مقابلِ کاهش مصرف مقاطع فولادی طویل، مصرف سایر اقلام فولادی رشد ۳.۰ تا ۷.۴درصدی داشته است. مصرف مقاطع فولادی تخت (مثل انواع ورق) 6 میلیون و ١٠۵هزار تن اعلام شده است. آمار 7.4 درصدی افزایش مصرف مقاطع فولادی، مربوط به مقاطع تخت است. آمار افزایش مصرف 3.0 درصدی نیز مربوط به آهن اسفنجی میباشد. مصرف آهن اسفنجی از ابتدای سال تا کنون، ۳.۲درصد رشد داشته و از ٢٣میلیون و ۶١۴ هزار تن به ٢۴میلیون و ٣۶۴هزار تن رسیده است. تا به اینجای سال، ٢۵میلیون و ۴۶٠هزار تن آهن اسفنجی در کشور تولید شده است. از این میزان حدود یکمیلیون و ٩۵هزار تن صادر شده است.
سحر کوه فر
لیسانس زمینشناسی کاربردی، ارشد پترولوژی، سئوکار، نویسنده محتوای وبسایت؛ دارای مقالات تخصصی کنفرانسی و علمی - پژوهشی در زمینۀ زئولیت. علاقهمند به سنگها، فلزات، نفت و گاز و ژنز آنها در زمین و روشهای اکتشاف آنها؛ حامی زمین و محیط زیست...