افزایش صد در صدی واردات فولاد به کشور

 Vote: 1 person
افزایش صد در صدی واردات فولاد به کشور

واردات انواع مقاطع فولادی، شمش فولادی و محصولات فولادی، طی شش ماه ابتدایی امسال، حدود یک‌ میلیون و ۳۴۱‌هزار تن گزارش شده است. این میزان واردات، در مورد مقاطع فولادی و محصولات فولادی بین ۴.۹‌ درصد تا ۱۰۲‌درصد افزایش نشان می‌دهد. بیشترین حجم واردات فولاد، مربوط به محصولات فولادی است. در نیمه اول امسال (1402)، در مجموع ۶۷۰‌هزار تن محصول فولادی به کشور وارد شده است.

واردات شمش نسبت به شش ماهۀ سال گذشته تغییری نداشته و همان هزار تن بوده است. آمار واردات شمش فولادی، مربوط به سه ماهۀ اول امسال است. مقدار واردات آن، هزار تن گزارش شده است. شمش‌های وارداتی همگی از نوع بیلت ‌‌‌و بلوم بوده و مقدارشان هزار تن ثبت شده است. گزارشی از واردات اسلب منتشر نشده است.

  • میزان واردات محصولات فولادی در مقایسه با شش ماه پایانی سال گذشته: 91 درصد افزایش یافته است.
  • میزان واردات مقاطع فولادی تخت در مقایسه با شش ماه پایانی سال گذشته: 102.3 درصد افزایش یافته است.

واردات آهن اسفنجی در شش ماهه اول سال: صفر

گزارشی از واردات آهن اسفنجی ثبت نشده است. البته نباید هم وارداتی در این زمینه صورت گیرد! زیرا کشور به لحاظ منابع و کانسارهای آهن غنی است و واردات این محصول جز آنکه باعث خارج شدن ارز از کشور شود، سودی نخواهد داشت. با توجه به اینکه ایران به لحاظ وجود مواد اولیه فولاد، کمبودی ندارد، حتی واردات محصولاتی هم که در بالا بیان شد، به ضرر اقتصاد کشور است. زیرا در صورت توجه دولت به علوم پایه‌ای که جهت استخراج و تولید فولاد لازم است، نه تنها می‌توان واردات را به صفر رساند، بلکه به یک صادر کنندۀ قوی در منطقه تبدیل شد. وجود منابع کافی سنگ آهن، آهک، زغال سنگ، کُک، بِنتونیت و دیگر کانی‌های صنعتی، تنها در کنار استفاده و بکارگیری متخصصان زمین‌شناسی (جهت کشف منابع زیرزمینی و استخراج بهینه آن‌ها) معدن و متالوژی و مواد، کار آمد خواهد بود.

بکارگیری متخصصان لایق و تحصیل کردۀ متالوژی و استفاده از علم این قشر، در بهبود تولید مقاطع فولادی و بالا رفتن کیفیت و ماندگاری این مقاطع تأثیر صد در صد خواهد داشت. تنها در این صورت است که در مورد محصولاتی مانند ورق‌های ضد سایش، جای آنکه برندهای خارجی حرف اول را بزنند، برند ایرانی نیز حرفی برای گفتن داشته باشد!

تنها با استفاده از دانش متخصصان داخلی می‌توان پیشرفتی در زمینه‌های بیان شده داشت. وگرنه سپردن منابع معدنی و در واقع سپردن کلیت کارها به کشورهایی نظیر چین و روسیه، دردی را دوا نخواهد کرد. 


لطفا به این مطلب امتیاز دهید و ما را در بهینه کردن مطالب یاری نمایید.
one star rate
%0
two star rate
%0
three star rate
%0
four star rate
%0
five star rate
%100
 میانگین رای: 1 نفر

نظرات ( 0 )


ارسال پیام