همان گونه که اشاره شد، در هفته سوم خرداد، بازار طی یک حرکت صعودی، افزایش قیمتها در تمامی مقاطع فولادی را تجربه کرد و این موضوع تنها شامل یک محصول یا تولیدات یک کارخانه خاص نبود. روند افزایشی در قیمت تعدادی از مهمترین محصولات بازار آهن از جمله میلگرد، تیرآهن، نبشی و نادانی، لوله و پروفیل و انواع ورق در ادامه بیان شده است.
تغییرات قیمت میلگرد
در میان تمام محصولات فولادی، میلگرد بیشترین تنشهای قیمتی را در هفته گذشته تجربه کرد. به این صورت که تقریبا در همه روزهای هفته، شاهد افزایش نرخ آرماتور آجدار بودیم. کارخانههای مختلف هر روز قیمت میلگرد تولیدی خود را افزایش میدادند. اگرچه افزایش نرخ میلگرد کارخانههای مختلف در روزهای مختلف با هم تفاوت داشت، اما نهایتا قمیت آرماتور آجدار به طور میانگین، حدود 1000 تومان افزایش را تجربه کرد. به این ترتیب که در ابتدای هفته گذشته حدود ۱۷ هزار و ۱۰۰ تا ۱۷ و ۳۰۰ بود و در انتهای هفته به بالای ۱۸ هزار تومان رسید.
تغییرات قیمت تیرآهن
نرخ تیرآهن هم مانند سایر مقاطع فولادی، یک روند صعودی را در هفته اخیر پشت سر گذاشت. البته نوسانات نرخ تیرآهن کمتر از میلگرد بود و در روزهای پایانی هفته، مقداری آرامتر شد. به طور کلی، قیمت تیر فولادی از ابتدای هفته در بخش کیلو فروشی بین ۲۵۰ تا ۵۵۰ تومان افزایش را تجربه کرد. در بخش شاخهای هم به طور میانگین شاهد یک افزایش ۶۰ تا ۱۰۰ هزار تومانی بودیم. البته برخی شاخههای پرتقاضا و محصولات شرکتهای خاص، بیش از این مقدار هم در بخش شاخهای افزایش را تجربه کردند.
قیمت نبشی و ناودانی
با توجه به این که نوسانات ایجاد شده در بازار آهن کلی بوده و همه محصولات را دربر میگرفت، نبشی و ناودانی هم از این روند مستثنی نبودند. اما افزایش نرخ این محصولات نسبت به میلگرد تا حد زیادی ملایم تر بود. به این شکل که قیمت ناودانی و نبشی به صورت میانگین در هفته گذشته بین ۱۰۰ تا ۵۵۰ تومان افزایش را تجربه کرد. البته تعداد محدودی از شرکت ها هم قیمت فروش این دو محصول را ثابت نگه داشتند. حال آن که برخی کارخانهها حتی بیشتر از این بازه، قیمتهایشان را افزایش دادند.
تغییرات نرخ انواع پلیت
پلیت فولادی به عنوان محصول پایه تولید بسیاری از مقاطع، در هفته گذشته افزایش قیمت را تجربه کرد. البته این افزایش نرخ فروش در مورد انواع ورقها با هم تفاوت داشت و نسبت به سایر محصولات خفیفتر بود. به این صورت که قیمت ورق سیاه و استنلس استیل به طور میانگین با رشد حدود ۳۰۰ تومانی همراه بود. ورق گالوانیزه، رنگی و ورق روغنی هم بین ۵۰ تا ۲۰۰ تومان افزایش قیمت را تجربه کردند. این تغییرات نرخ فروش تا حد زیادی بسته به شرکت ارائه دهنده، متفاوت بود.
نوسانات قیمت لوله و پروفیل
محصولات بخش لوله و پروفیل هم از سایر بازار جا نماند و افزایش بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ تومانی را به صورت میانگین ثبت کردند. این در حالی است که برخی برندها، رشد قیمتی بیشتر از این مقدار داشته و تا ۷۰۰ تومان هم رسید. البته برخی شرکتها هم نرخ فروش انواع لوله داربستی، گازی، مانیسمان و پروفیل خود را ثابت اعلام کرده و افزایش خاصی نداشتند.