بهترین روش جوشکاری گل میخ به منظور اتصال ورق و بتن به یکدیگر، روش قوس الکتریکی است. در زمان جوشکاری، گلمیخ و ورق باید کاملا خشک باشند و جوشکاری کاملاً یکنواخت انجام شود. بر اساس ضوابط اجرای گل میخ در ساختمان، ارتفاع گلمیخها باید حداقل ۴۰ میلیمتر باشد و این ارتفاع طوری تنظیم شود که سطح آن حداقل با ۱۵ میلیمتر بتن پوشش داده شود. اتصال گلمیخها به عرشه فولادی به دو صورت قابل انجام است: اتصال به ورق گالوانیزه و اتصال مستقیم به بال. در جوشکاری گل میخ به روش اتصال مستقیم باید از شعله پوشهای دنده ریز استفاده کنید. در روش اتصال به ورق گالوانیزه، از شعله پوشهای دنده درشت استفاده نمایید.
سقفهای عرشه فولادی نوعی دال ساختمانی هستند که از ورق و بتن ساخته میشوند. جهت افزایش گیرش ورق فولادی و بتن در این سقفها، نیاز به اتصال دهندهای قوی است. یکی از این اتصال دهندگان قوی، گلمیخها هستد. آنها اتصال را به خوبی برقرار میکنند. برای ایجاد این اتصالات، از روشهای جوشکاری استفاده میشود. جوشکاری گل میخ اغلب به روش قوس الکتریکی و دستگاهی به نام استاد وِلدر (Stud Welder) انجام میشود. جوشکاری گل میخ اتصال قدرتمندی بین عرشه فولادی و بتن ایجاد کرده و از حرکت و لغزش بتن بر روی سطح فولادی، جلوگیری میکند. به این ترتیب، پایداری سقف و در نتیجه پایداری سازه افزایش مییابد.
روش قوس الکتریکی، گلمیخ را با استحکام بیشتری به عرشه فولادی متصل میکند. این شیوه، نسبت به سایر روشهای جوشکاری، با سرعت بالاتری انجام میگیرد. روش قوس الکتریکی، در جوشکاری پروفیل سبک نیز استفاده میشود.
اتصال گلمیخها به عرشه فولادی به دو صورت قابل انجام است:
قبل از اجرا و جوشکاری این محصولات، باید کیفیت و عدم زنگ زدگیشان به صورت دقیق کنترل شود. جوشکاری گل میخ و اتصال آن به ورق، طی مراحل زیر انجام می شود.
با انجام این چند مرحله ساده، فرایند اتصال در کمتر از یک دقیقه به پایان میرسد. جوشکاری گل میخ ها باید به همین ترتیب و یکی پس از دیگری انجام شود. البته جهت افزایش سرعت انجام کار، ابتدا تمام سوراخها بر اساس نقشه ایجاد شده و شعله پوشها روی محل جوش قرار میگیرند. سپس باید مقاطع را یکی پس از دیگری در محل مورد نظر جوش دهیم.
کاربرد گسترده گلمیخ در سقفهای مرکب بهویژه عرشه فولادی، باعث شده تا قوانین و مقررات خاصی برای استفاده از انواع این محصولات در نظر گرفته شود. بنابراین حین اجرای گلمیخ در ساختمان، باید این استانداردها به صورت دقیق رعایت شود تا بهترین عملکرد ایجاد گردد. تعدادی از مهمترین مقررات و ضوابط اجرای گل میخ در ساختمان و سقفهای عرشه فولادی، در ادامه بیان شده است.
سحر کوه فر
لیسانس زمینشناسی کاربردی، ارشد پترولوژی، سئوکار، نویسنده محتوای وبسایت؛ دارای مقالات تخصصی کنفرانسی و علمی - پژوهشی در زمینۀ زئولیت. علاقهمند به سنگها، فلزات، نفت و گاز و ژنز آنها در زمین و روشهای اکتشاف آنها؛ حامی زمین و محیط زیست...