پروفیل استیل

قیمت پروفیل استنلس استیل 304، 316 و 201

پروفیل استنلس استیل به مقاطع 6 متری، با سطح مقطع مربع و مستطیل گفته می‌شود که جلای فلزی نقره‌ای رنگ و ظاهری زیبا و براق دارند. این پروفیل‌ها تو خالی هستند و در نتیجه وزن زیادی ندارند. آن‌ها در برابر زنگ زدن و خوردگی مقاوم هستند. به همین دلیل کاربرد زیادی در صنایع مختلف و دکوراتیو دارند. مثل استفاده در پروژه‌های معماری فضای باز، ساخت نرده و ساخت تجهیزات و دستگاه‌های کارخانه‌های پتروشیمی و صنایع غذایی و دارویی. پروفیل استیل از آلیاژ ضد زنگ استنلس استیل ساخته می‌شود. این محصول در گریدهای (نوع/درجه) 304، 316 و 201 در بازار موجود است. قیمت پروفیل استنلس استیل 304 نسبت به گرید 316 کمتر است. گرید 304 در ایران و جهان رایج‌تر و ارزان‌تر است و کاربرد بیشتری هم دارد. پروفیل‌های استیل ضخامت 1 – 8 میلیمتر، بیشترین خرید و استفاده را دارند.

پروفیل استیل چیست؟

پروفیل استنلس استیل (stainless steel tube/ profile) مقاطعی فلزی از جنس آلیاژ فولاد ضدّ نگ با سطح مقطع چهارگوش (مربع یا مستطیل) است. برای تولید این محصولات از ورق استیل استفاده می‌شود. از کاربردهای پروفیل استیل می‌توان به استفاده از آن‌ها در دکوراسیون و صنعت (صنایع غذایی، تجهیزات دریایی و دستگاه‌های تولید دارو و مواد شیمیایی) اشاره کرد.

پروفیل استنلس استیل چیست و چه کاربردهایی دارد؟

اطلاعات لازم برای خرید

  • پروفیل استنلس استیل در ایران تولید نمی‌شود و معمولاً از چین یا هند وارد می‌شود.
  • این محصولات در ابعاد مختلف و در شاخه‌های 6 متری به فروش می‌رسد.
  •  کارخانه‌های اصفهان، تبریز و پامنار از جمله کارخانه‌های توزیع کننده در ایران هستند.
  • شرکت مهندسی آنلاین سازه این محصول را بی‌واسطه عرضه می‌دارد؛ در نتیجه قیمت نهایی برای شما مقرون به صرفه خواهد بود.

استعلام قیمت پروفیل استنلس استیل

قیمت پروفیل استیل بر واحد وزن محاسبه می‌شود و بالاتر از قیمت قوطی پروفیل ساختمانی است. همچنین قیمت ورق استیل و آنالیز استیل (تعیین نوع آلیاژ) بر قیمت آن تأثیر گذار است. آلیاژ 304، معمول‌ترین نوع موجود در بازار است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر، اطلاع از قیمت لحظه‌ای و همچنین اطلاع از قیمت انواع آهن آلات، با کارشناسان ما در شرکت مهندسی آنلاین سازه در تماس باشید: 90000011 . کارشناسان ما شما را در این زمینه یاری خواهند کرد.

قیمت پروفیل استیل دکوراتیو

آلیاژ 304 به دلیل مقاومت بسیار خوب در برابر خوردگی، رایج‌ترین گرید استنلس استیل مورد استفاده در جهان است. در ترکیب آن، تا 35 درصد نیکل، 16 – 24 درصد کروم و مقادیر کمی کربن و منگنز وجود دارد. ترکیب 18-8 (8/18) رایج‌ترین ترکیب استیل 304 است که حاوی 18 درصد کروم و 8 درصد نیکل می‌باشد. این ترکیب، در برابر خوردگی بیشتر اسیدهای اکسید کننده مقاوم است. همین امر باعث می‌شود سطح آن به راحتی تمیز شود؛ بنابراین، برای استفاده در آشپزخانه بسیار مفید است. همچنین به عنوان پروفیل سبک (پروفیل مبلی) برای دکوراسیون و سایل منزل ایده‌آل است.

آلیاژ 304 یک ضعف دارد! خواه به صورت ورق استیل 304 باشد، خواه به صورت به اشکال دیگر. اینکه در برابر محلول‌های کلرید یا محیط‌های شور مانند محیط‌های ساحلی، دچار خوردگی می‌شود. به طور کلی، محلول‌های حاوی 25ppm کلرید سدیم (NaCl) می‌توانند بر آن اثر خورندگی داشته باشند. آلیاژ 304 به علت مقدار کم کربن، قابلیت جوشکاری و استفاده در دماهای بالا را داراست.

کاربرد پروفیل استنلس استیل 304

  • ساخت قابلمه و تابه.
  • تزئینات داخل ساختمان.
  • به عنوان مخازن ذخیره سازی.
  • به عنوان اتصال دهنده در صنایع (پیچ، مهره، دستگیره).

قیمت پروفیل استنلس استیل 304 نسبت به سایر گریدهای استیل پایین‌تر است.

آلیاژ 316 ایده آل برای ساخت قوطی استیل صنعتی

استیل 316، دومین شکل رایج فولادهای ضدّ زنگ در جهان است. تقریباً همان خصوصیات فیزیکی و مکانیکی آلیاژ 304 را دارد و مواد به کار رفته در ساخت آن نیز مشابه استیل 304 است. تفاوت اصلی این است که آلیاژ 316 حاوی حدود 2 تا 3 درصد مولیبدن است. وجود مولیبدن باعث افزایش مقاومت در برابر خوردگی، به ویژه در برابر کلریدها و سایر حلال‌های صنعتی می‌شود.

کاربرد و قیمت پروفیل استنلس استیل 316 در صنعت

  • کاربردهای صنعتی مثل ساخت دستگاه‌هایی که در فراوری مواد شیمیایی استفاده می‌شوند.
  • دستگاه‌هایی که با مواد با درجه شوری بالا سروکار دارند.
  • ساخت ابزارهای جراحی پزشکی.
  • صنایع تولید دارو و مواد شیمیایی.
  • مخازنی که کاربرد شیمیایی دارند.
  • آشپزخانه‌های تجاری.
  • مخازن تحت فشار.
  • تجهیزات دریایی.

دیگر گریدهای سری 300 می‌تواند تا 7 درصد مولیبدن داشته باشد که حتی نسبت به استیل 316، در برابر کلریدها مقاوم‌تر است.

جهت استعلام قیمت پروفیل استیل صنعتی، با ما تماس بگیرید: 90000011

قوطی پروفیل استنلس استیل 304 و 316

 

قوطی استنلس استیل 201

محتوای دو عنصر منگنز و نیتروژن در آلیاژ 201، نسبت به آلیاژ 304 بیشتر و مقدار عنصر نیکل، نصف آن است. همین امر باعث شده تا مقاومت آن در برابر رطوبت و خوردگی، بیشتر از پروفیل 304 باشد. از ویژگی‌های ظاهری و بارز قوطی استیل 201، این است که سطح ظاهری آن نسبت به آلیاژهای 304 و 316 تیره تر است.

استفاده به عنوان میز کار، استفاده در نمای ساختمان و قاب درب و پنجره، از کاربردهای پروفیل استنلس استیل 201 است.

قوطی پروفیل استنلس استیل 201 و کاربرد آن

 

کدام بهتر است؟ پروفیل استنلس استیل 304 یا استیل 316؟

همانطور که در بالا گفته شد، مقاومت فولادهای ضد زنگ در برابر خوردگی، بر حسب درجه یا گرید آن‌ها متفاوت است. به نظر شما کدام بهتر است؟ پروفیل استیل 304 یا استیل 316؟ هر دو، از رایج‌ترین آلیاژهای استیل هستند. وجود مولیبدن در استیل 316، آن را در برابر خوردگی مقاوم‌تر می‌کند. بنابراین، قیمت پروفیل استیل 316 نسبت به قیمت پروفیل استیل 304 بالاتر است. افزودن نیکل و کروم به گریدهای 304 و 316 (و همچنین سایر گریدهای سری 300) یک ترکیب آستنیتی (austenitic composition) در آن‌ها ایجاد کرده و آن‌ها را مقاوم‌تر می‌کند. فولادهای آستنیتی قدرت و کارایی بالایی دارند و مقاومت در برابر خوردگی را تضمین می‌کنند. همین امر باعث شده آن‌ها کاربرد خوبی برای دکوراتیو، ساخت ابزار دقیق، وسایل جراحی و تجهیزات پردازش مواد غذایی داشته باشند و در این زمینه ایده‌آل باشند.

آیا قوطی استیل هرگز لکه‌دار نمی‌شود؟

ممکن است تصور کنید که فولاد ضد زنگ هرگز لکه‌دار نمی‌شود؛ اما این تفکر اشتباه است. خوردگی یک پدیدۀ طبیعی است. عناصر خالص همواره با محیط اطراف واکنش نشان می‌دهند. تعداد کمی از عناصر وجود دارند که به طور طبیعی در شکل خالص خود پایدار باقی می‌مانند. آهن نیز از این قاعده مستثنی نیست. در شرایط مرطوب، آهن با اکسیژن موجود در آب یا هوا واکنش نشان داده و اکسید آهن (زنگ زدگی) ایجاد می‌کند. این زنگ زدگی، حالت پوسته پوسته شدن ایجاد کرده و بخش‌های بیشتری از آهن را در معرض خوردگی قرار می‌دهد. استیل کربن و آهن استاندارد، به این نوع خوردگی بسیار حساس هستند.

چه عاملی مانع از خوردگی پروفیل ضد زنگ می شود؟

کروم. کروم (Cr) عنصر اصلی در تمام فولادهای ضد زنگ یا همان استنلس استیل است. این عنصر نیز همانند آهن به سرعت با محیط حاوی اکسیژن واکنش نشان می‌دهد؛ با این تفاوت که در این مورد، فقط یک لایه از کروم اکسید می‌شود. برخلاف اکسید آهن که پوسته پوسته و بسیار ناپایدار است، اکسید کروم بسیار بادوام و غیر واکنش پذیر است؛ به سطوح فولاد ضد زنگ می‌چسبد و دیگر مواد را منتقل یا واکنش نمی‌دهد. همچنین خود تجدید می شود - اگر از بین برود یا آسیب ببیند، کروم بیشتری با اکسیژن واکنش نشان می‌دهد تا مانع را دوباره پر کند. هرچه محتوای کروم بیشتر باشد، سرعت خود ترمیمی بیشتر خواهد شد.

در نهایت باید گفت، استنلس استیل پس از اکسید شدن، معمولاً با سرعت بسیار کمی (کمتر از 0.002 اینچ در سال) زنگ می‌زند. اما در صورتیکه در شرایط مناسبی نگهداری شود، سطح تمیز و شفاف خود را حفظ می‌کند. به طور کلی، مزیت اصلی و بارز فولادهای ضد زنگ، دوام طولانی مدت آن‌هاست. اگر به طور صحیح از آن‌ها استفاده شود و اگر مراقبت و تمیز شوند، هزینه نگهداری‌شان بسیار کم است و جلای زیبای خود را سال‌های سال به خوبی حفظ می‌کنند.

نحوه ساخت پروفیل استنلس استیل

دو روش برای تولید پروفیل استیل وجود دارد:

  1. روش مستقیم.
  2. روش غیر مستقیم.

روش مستقیم

  1. باز کردن رول روق توسط دستگاه رول باز کن و برش پلیت در ابعاد مشخص.
  2. تبدیل پلیت به پروفیل با مقطع مورد نظر و جوشکاری لبه پلیت‌ها به یکدیگر. این مقطع می‌تواند مربع، مستطیل، بیضی یا دایره ای شکل باشد.
  3. تمیز کردن مقاطع تولید شده جهت از بین بردن آلودگی‌هایی که در مراحل قبل به وجود آمده است.
  4. قرار دادن مقاطع تولید شده تحت عملیات حرارتی به منظور از بین بردن تنش‌هایی که ممکن است بر اثر جوشکاری در آن‌ها ایجاد شده باشد.

روش غیر مستقیم

در برخی موارد، نمی‌توان از روش مستقیم، پروفیل‌ها را در ابعاد دقیق و مورد نظر تولید کرد. برای تولید مقاطع در ضخامت‌های مورد نظر، از فرایند کشش سرد که نوعی عملیات شکل‌دهی سرد است استفاده می‌شود. در این پروسه، از محلول اگزالیک و صابون به عنوان یک روان‌کننده برای کاهش اصطکاک ناشی از عملیات کشش سرد استفاده می‌شود.

تمیز کردن، عملیات حرارتی و صاف کردن، مجموعه کارهایی است که در مراحل پایانی روش غیرمستقیم تولید پروفیل استنلس استیل انجام می‌شود.

 آزمایش و کنترل کیفیت، آخرین مرحله از روند تولید است.

عوامل مؤثر بر قیمت پروفیل استیل

به طور کلی، آلیاژ استنلس استیل در کشور ساخته و تولید نمی شود و وارداتی است. از این رو، علاوه بر اینکه قیمت روز آن، مستقیماً وابسته به قیمت ارز است، نسبت به سایر آلیاژها نیز گران‌تر است. این پروفیل‌ها ممکن است از شکل دهی ورق استنلس استیل تولید شود؛ ممکن است مستقیم به صورت پروفیل وارد کشور شود. سایر عوامل تأثیرگذار بر قیمت پروفیل‌های استنلس استیل عبارتند از:

  • گرید (درجه) آلیاژی که مقطع از آن ساخته شده است. به طور کلی، قیمت آلیاژهای گرید 304 ارزان تر است.
  • هزینه انبار داری یا بنگاه
  • هزینه حمل و نقل
  • صنعتی بودن یا دکوراتیو بودن پروفیل