مدیریت و کنترل پروژه

خدمات قابل ارائه در این سرویس



مدیریت و کنترل پروژه های ساختمانی جهت پیشروی صحیح

مدیریت و کنترل پروژه ساختمانی در صورتی که به درستی و با بکارگیری روش‌های اصولی انجام شود، زمان و بودجه شما به درستی صرف خواهد شد و هزینه‌های ناشی از دوباره کاری‌ها را حذف خواهد کرد. تعیین مسئولیت افراد، برگزاری جلسه با ذینفعان و مدیران اجرایی، بررسی برنامه‌ها و اسناد، برنامه‌ریزی و زمان‌بندی، از مراحل مهم در مدیریت و کنترل پروژه‌های ساختمانی است. آخرین مرحله مدیریت یک پروژه ساختمانی، اطمینان از برآورده شدن الزامات مالک (یا مالکان) در زمان تحویل پروژه به آنهاست.  اگر این مهم بر آورده شود، کارها درست انجام شده است.

مدیریت و کنترل پروژه های ساختمانی با آنلاین سازه

در ساخت یک پروژۀ ساختمانی، خواه یک ساختمان مسکونی باشد خواه یک مجتمع اداری – تجاری بزرگ، کاراکترها و افراد مختلفی نقش دارند که باید به نحو صحیح با یکدیگر هماهنگ شوند. درست مانند هر پروژه‌ای، اجرای پروژه‌های ساختمانی نیز مراحل خاص خود را دارد که باید طی شود. از طراحی معماری و طراحی سازه گرفته تا برنامه ریزی‌ها و زمان بندی‌ها. هر یک از این مراحل، به خودی خود به اندازه کافی پیچیده هستند. از این رو، مستلزم مدیریت و کنترل صحیح می‌باشند. اینجاست که نقش و اهمیت مدیریت و کنترل پروژه برجسته شده و نیاز به آن، بیشتر حس می‌شود. مدیریت صحیح، برای اطمینان از ساخت و ساز ایمن و موفق ضروری است. انواع متنوعی از پروژه‌های ساخت و ساز وجود دارد که برای موفقیت نیاز به مدیریت صحیح دارند. از جمله پروژه‌های مسکونی، اداری – تجاری و پروژه‌های عمرانی بزرگ.

شرکت مهندسی آنلاین سازه با همکاری با مهندسان و مدیران خبره و با تجربه، آماده همکاری با کارفرمایان گرامی است. مدیریت و کنترل پروژه خود را با خیالی آسوده به ما بسپارید. مدیران با تجربه ما برنامه ریزی، هماهنگی، بودجه بندی و نظارت بر پروژه شما را به طور اصولی بر عهده می‌گیرند. برخی از خدماتی که شرکت ما در این زمینه ارائه می‌دهد در زیر ذکر شده است.

  • مطالعات امکان سنجی، تعریف و برنامه‌ریزی پروژه.
  • برآورد هزینه‌های پروژه و انجام مذاکرات لازم.
  • تعیین نیازها و اهداف پروژه.
  • تعیین و تدوین بودجه مورد نیاز.
  • تهیه و تدوین جدول زمان‌بندی و برنامه کاری.
  • مدیریت سفارشات کاری.
  • تعیین روش‌ها و استراتژی‌های مناسب و بهینه برای پروژه.
  • مدیریت و کنترل پروژه های اجرا شده.
  • ارتباط با مشتریان و ذینفعان.
  • تعیین میزان پیشرفت کار.
  • مدیریت تغییر.
  • جزئیات فنی و قرارداد با کارگران، تیم ها و مشاغل ساختمانی مرتبط.
  • ارتباط و همکاری با متخصصان ساختمان، ساخت و ساز و تنظیم مقررات.
  • ارائه بازخورد و گزارش از عملکرد کار.

شرکت مجری مدیریت و کنترل پروژه

 

مدیریت و کنترل پروژه چیست؟

کنترل پروژه به فرایندی اتلاق می‌شود که طی آن، اطلاعات یک پروژه جمع‌آوری و سپس تجزیه و تحلیل می‌شود تا برنامه ریزی‌ها برای پیشروی کار، به بهترین نحو اجرا شده و هزینه‌ها نیز برآورد و بهینه شود. کنترل پروژه توسط یک مدیر صورت می‌گیرد؛ شخصی که در این جایگاه قرار می‌گیرد، مدیر پروژه نام دارد. سازمان‌ها و نهادهایی وجود دارد که در زمینه کنترل پروژه‌ها فعالیت دارند. این سازمان‌ها، مسئولیت کنترل کردن پروژه را به مدیران پروژه محول می‌کنند. یک مدیر پروژه متبحر، با برنامه ریزی دقیق، هزینه‌های پروژه را بهینه سازی کرده و از سوی دیگر، کیفیت کار را تا حد ممکن ارتقا می‌دهد. همچنین، مسئولیت مدیر پروژه است که مطمئن شود طراحی معماری سازه شما با مقررات ملی ساختمان مطابقت دارد یا خیر.

پس از شروع ساخت و ساز، نقش مدیر پروژه اندکی تغییر می‌کند. او درحالیکه همچنان مسئولیت مدیریت پروژه ساخت را بر عهده دارد، با استفاده از شاخص‌های اصلی که قبلاً تعیین شده بودند، پیشروی کار را ادامه می‌دهد.

 

 

مزیت کنترل پروژه و هدف از مدیریت پروژه چیست؟

کنترل پروژه، زیرِ نظر مدیریت پروژه قرار دارد. در یک نگاه کلی، مزیت کنترل پروژه این است که ذینفعان پروژه را نسبت به مشکلات احتمالی آگاه می‌کند و اجازه تغییر و اصلاح شرایط را به آن‌ها می‌دهد. اهداف مدیریت پروژه عبارتست از:

  • بروز رسانی وضعیت و شرایط موجود.
  • ضبط زمان جلسات.
  • تمرکز بر اجرای واقعی و اصولی کار.
  • مدیریت گردش کار به صورت هماهنگ و یکپارچه.

 

مزیت کنترل پروژه و هدف از مدیریت پروژه چیست؟

کنترل پروژه، زیرِ نظر مدیریت پروژه قرار دارد. در یک نگاه کلی، مزیت کنترل پروژه این است که ذینفعان پروژه را نسبت به مشکلات احتمالی آگاه می‌کند و اجازه تغییر و اصلاح شرایط را به آن‌ها می‌دهد. اهداف مدیریت پروژه عبارتست از:

  • بروز رسانی وضعیت و شرایط موجود.
  • ضبط زمان جلسات.
  • تمرکز بر اجرای واقعی و اصولی کار.
  • مدیریت گردش کار به صورت هماهنگ و یکپارچه.

مدیریت و کنترل پروژه شامل چه مراحلی است؟

برای مدیریت و کنترل اصولی و صحیح یک پروژۀ ساختمانی، مراحلی وجود دارد که اجرای آن‌ها در موفقیت و دستیابی سریع‌تر به هدف یک کمک اساسی است. این مراحل در ادامه بیان شده است.

  1. تهیه برنامه یا پلن
  2. تعریف و تعیین نقش‌ها و مسئولیت‌ها
  3. برگزاری جلسه بین ذینفعان و مدیران اجرایی
  4. نظارت و کنترل
  5. برقراری ارتباطات با عوامل مؤثر در پروژه
  6. تعیین هزینه‌ها
  7. برنامه زمان‌بندی پروژه
  8. مدیریت تغییر
  9. مدیریت ریسک

 

مراحل مدیریت و کنترل پروژه و چالش های آن

 

برنامه ریزی عاملی مهم در مدیریت و کنترل پروژه

برنامه ریزی از مهمترین مراحل در مدیریت و کنترل پروژه است. برنامه یا پلن مسیر پیشِ رویِ خود را تهیه کنید! اولین قدم در مدیریت یک پروژۀ ساختمانی، تهیه برنامه پروژه است. این کار باعث می‌شود تا یک نمای کلی برای درک بهتر مواردی که می‌بایست در یک بازۀ زمانی خاص انجام شود، داشته باشید. همچنین در حین کار، به مدیر پروژه کمک می‌کند تا بداند در چهارچوب برنامه تعیین شده قرار دارد یا خارج از برنامه است. برنامه ریزی پروژه بر اساس هدف پروژه صورت گیرد. برای تدوین یک برنامه صحیح و اصولی، مدیر پروژه باید تمام قسمت ها و مراحل لازم را شناسایی کند.

تعیین نقش ها و مسئولیت ها در پروژه

مرحله دوم در مدیریت یک پروژه ساختمانی تعریف دقیق نقش‌ها و مسئولیت‌های ذینفعان، مدیران و سایرین است. از آغاز کار ساخت و ساز تا پایان آن، یک مدیر پروژه با اشخاص مختلفی از تخصص‌های مختلف ارتباط خواهد داشت. از مهندس معمار گرفته تا مهندسین برق و مکانیک که در طراحی و اجرای تأسیسات برقی و مکانیکی فعالیت دارند. تأییدیه مهندسان مربوط به هر بخش، جهت تأیید قسمت‌های مربوط به طرح لازم است. در این میان، اشخاصی هم به عنوان ذینفع وجود دارند که ممکن است نظرشان در تأیید موارد خاصی لازم نباشد. مشخص کردن نقش‌ها و مسئولیت‌ها، کمک می‌کند تا برنامه کاری خود به راحتی را آغاز کنید و آن را راحت پیش ببرید.

برگزاری جلسه

یک گام بسیار ضروری در مدیریت پروژه که به کنترل بهتر آن در آینده بسیار کمک می‌کند، برگزاری جلسه است. جلسه‌ای بین ذینفعان یا سهامداران و مدیران اصلی که چشم اندازی منسجم برای پروژه ایجاد می‌کند. عمده برنامه ریزی ها و اهداف مورد نظر باید در این جلسه بیان شود و در نهایت، یک جمع‌بندی صورت گیرد. این جلسه همچنین می‌بایست حالت توجیهی داشته باشد و مشخص کند هر یک از افراد اصلی چه وظیفه و نقشی در پروژه دارند.

تعیین وظایف

محدوده وظایف افراد اصلی باید تعیین شود تا اطمینان حاصل شود که افرادی که در پروژه کار می کنند، می دانند چه کاری باید انجام دهند. بهتر است وظایف به صورت کتبی نوشته، تعیین و تأیید شود تا تعهدات به نحو بهتری اجرا شود.

مدیریت تغییر

روند اصلاح و تغییر و تبدیل در ساخت و ساز ساختمان ها بسیار مهم است. موارد بسیاری وجود دارد که ممکن است روند ساخت و ساز یک پروژۀ ساختمانی را از آنچه که در برنامه ریزی‌ها پیش‌بینی شده بود، دور کند. در این شرایط است که بحث مدیریت اصلاح و تغییر پیش می آید. اگر مدیر و مسئول پروژه توانایی بالایی در اصلاحات و ایجاد تغییرات لازم داشته باشد، می تواند به سرعت کار را به مسیر اولیه، اصلی و نرمال خود برگرداند.

مدیریت ریسک

ریسک‌ها در انجام کارهای بزرگ همواره وجود دارند. گاه افراد خطرات و احتمالات ناشی از ریسک را می‌پذیرند و گاه از کنار آن عبور می کنند. اما واقعیت این است که ریسک‌ها همواره هم پر خطر نیستند. در هر صورت، آنچه که مهم است، توانایی مدیریت خطرات است. مدیریت ریسک مراحلی دارد شامل:

  1. شناسایی ریسک
  2. اندازه‌گیری ریسک
  3. جوابدهی ریسک
  4. نظارت و کنترل ریسک

اصول کلیدی مدیریت پروژه ساخت و ساز

  1. درک پروژه برای آغاز کار
  2. تعریف پروژه و برنامه ریزی
  3. راه اندازی پروژه
  4. پیگیری عملکرد پروژه

مهم است که مدیران پروژه‌های ساختمانی اصول مدیریت پروژه را در هر مرحله از پروژه رعایت کنند. یک مطالعه امکان سنجی لازم است که در آن اهداف، هزینه و جدول زمانی برآورد و بررسی شود تا ببینید آیا با وجود محدودیت‌ها، منابعی برای دستیابی به یک پروژه موفق دارید. شما همچنین می خواهید استدلال پشت پروژه را تعریف کنید و از سالم بودن آن اطمینان حاصل کنید. در این صورت، پس اساسنامه پروژه خود را تدوین کنید تا به شروع پروژه کمک کند. همچنین لازم است در این مرحله، موارد و خطرات احتمالی بررسی و شناسایی شود.

پروژه ای که نظارتی بر آن وجود نداشته باشد، اطلاعی از پیشرفت روند کار به دست نمی‌دهد. نظارت بر پروژه علاوه بر ارائه آگاهی از روند پیشرفت کار، بر شاخصه‌های اصلی عملکرد یعنی هزینه، زمان و کیفیت کار نیز مؤثر است. برای مدیریت و کنترل پروژه خود، لازم است قراردادی به نام قرارداد مدیریت پیمان کل و یا جزء با شرکت‌های مهندسی عقد کنید. شرکت مهندسی آنلاین سازه، مجموعه‌ای متشکل از مهندسان با تجربه و زبده، در این زمینه آماده همکاری با شماست. جهت مشاوره رایگان امور ساختمانی و کسب اطلاعات تکمیلی در این زمینه، با شماره 90000011 تماس بگیرید. آنلاین سازه همراه شما تا پلۀ آخر...

 

اصول مدیریت و کنترل پروژه
مدیریت و کنترل پروژه چیست؟
وظایف مدیریت پروژه چیست؟
مدیریت و کنترل پروژه های ساخت و ساز